Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

AMERİKA VİZESİ

7 Kasım’da Türkiye Hükümeti, ABD vatandaşları için sınırlı vize hizmetlerinin yeniden başlatıldığını duyurdu. Türkiye Hükümeti ve havayolu şirketi tarafından sağlanan rehberliğe dayanarak, ABD Büyükelçiliği şu anda özel vatandaşların Türk vizesi almaları için aşağıdaki yöntemleri önermektedir.

Kişisel başvurular için, Türkiye Büyükelçiliği ve ABD’deki tüm Konsolosluklar, randevu ile sınırlı hizmetler sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki tüm Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları Amerika Birleşik Devletleri dışındaki fiziksel olarak ABD vatandaşları için çıkartma vizesi alıyor. Yolcular, randevuları düzenlemek için doğrudan Türk Büyükelçilikleri ile iletişime geçmelidir.

Güncellenmiş Rehberlik (11/20/17);Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçiliğe, Türkiye Hükümetinin yalnızca ABD vatandaşlarına Türkiye’ye uçuş yapma izni vereceğini ve varışta vize aldığını (“havaalanı vizesi” veya “sınır vizesi”) bildirmiştir. ABD vatandaşlarının başka bir ülkeden (Almanya, İngiltere, Yunanistan, vb.) geçerli ikamet izni vardır. ABD vatandaşları artık sınır / havaalanı vizesi almamaktadır.

Hali hazırda geçerli olan Türk vatandaşlarının sahip olduğu “etiket” veya elektronik vize Türkiye’ye girebilmektedir. ABD vatandaşları, Türkiye’deki uluslararası terminalleri, uluslararası varış noktalarına doğru yönlendirmeye devam edebilir. Birleşmiş Milletler laissez yolcuları ve NATO seyahatleri için seyahat eden ABD vatandaşları vize olmadan Türkiye’ye girmeye devam ediyor.

Bu düzenlemelerle ilgili soruları olan Türkiye’ye seyahat planlayan ABD vatandaşları, havayolu şirketlerine veya en yakın Türkiye Büyükelçiliği Konsolosluğuna başvurmalıdır. Türkiye Hükümeti’nin Türkiye’ye giriş veya transit geçiş ile ilgili tüm kararları aldığını ve bu politikaları istediği zaman değiştirebileceğini lütfen unutmayın.

Amerika Vize Başvurusu

ABD vizesi genellikle seyahat belgenize, özellikle de pasaportunuza girdiğiniz bir damgadır; bu, Amerika Birleşik Devletleri’ne girmeye hak kazandığınız anlamına gelir. ABD Vizesine sahip olmak, ABD’ye gireceğiniz anlamına gelmez, çünkü bu, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve Gümrük ve Sınırlar Koruma (CPB) Müfettişleri’nin takdirine bağlıdır.

ABD vizesine sahip olabilirsiniz, ancak bu bölümlerin müfettişleri sizi kendi takdirine bağlı kalabilecek nedenlerle ülkeye girmek için uygun görmüyorsa, ABD’ye girişinizi reddedeceksiniz.

Amerika Vize Başvurusu: Amerika Birleşik Devletleri’nde birkaç seçkin ülkenin vatandaşlarının ABD’yi iş veya seyahat amacıyla 90 gün boyunca ziyaret etmelerine olanak sağlayan bir Visa Feragat Programı vardır. ABD’yi daha uzun süreler boyunca ziyaret etmek isteyen herkesin ABD vizesi alması gerekiyor.

Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABD için vize almak uzun bir prosedürdür ve ne tür bir vize alırsanız ülkeye girmek istediğinize bağlıdır. Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri için iki tür vize vardır:

  • Göçmen olmayan vizeler – ABD’ye girme ve geçici olarak orada kalmanız anlamına gelir
  • Göçmen vize – size ABD’de yaşama iznini veren

Göçmen olmayan ve göçmen vizelerinin ikisi de ziyaretinizin amacına göre belirlenen alt kategorilere sahiptir.

Amerika Vize Başvurusu Türleri: ABD Vize kategorileri, ülkeyi neden ziyaret etmek istediğinize bağlı olarak başka tür vizelere sahiptir. En yaygın Amerikan vizesi türlerinden geçeceğiz, böylece her birinin neyi gerektirdiğini anlayabilirsiniz.

Göçmen olmayan vizeler; Aşağıdaki tabloda göçmen olmayan vize türleri, amaçları, gerekli şartları ve ABD başvuru ücretleri verilmektedir.

  • Diplomatlar resmi görev için ABD’ye seyahat etmeleri ya da hükümeti temsil etmek adına Amerika Vize Başvurusu yapar. Amerika Birleşik Devletleri’ne ziyaretin herhangi bir amacı için girebilecek tek kişi, örneğin Devlet Başkanı veya Devlet Başkanı ya da Başbakan gibi Devlet Başkanıdır.
  • İş ziyaretleri için; amatör veya profesyonel sporcular, yerli çalışanlar / dadılar için veya gibi iş amaçlı olarak ABD girmek isteyenler için verilmiş olabilir. Alanında konferanslara veya sözleşmelere katılmak, sözleşmeleri müzakere etmek, iş ortaklarına danışın ve siteleri yerleş
  • Turist vizesi; ağıdaki nedenlerle kişilere verilir. Tıbbi tedavi, Turizm ve tatiller, Akraba veya arkadaşlara ziyaretler, Kısa süreli kredi olmayan kurslara kayıt (resmi dereceler için değil), Müzik, spor veya sosyal etkinliklere katılım, bunlardan ödeme almazlarsa.
  • Transit vize; Bu, ABD’den geçtiğiniz anlamına gelir, ancak nihai hedefiniz başka bir konumda.

ABD’den geçiyor, ancak bir arkadaşınızın, ailenizin ya da ziyaret yerlerinin görülmesi için bir sözleşmeden vazgeçmek istiyorsanız, bir C vizesi ile buna izin verilmeyecek, ancak bu amaçlar için uygun vize almanız gerekecektir. B tipi Vize sahibi olan ve vizeden feragat edenlerin de ABD üzerinden geçiş yapmasına izin verilir.

  • Diplomatlar ve Yabancı Hükümet Görevlileri için A-1 Vizesi
  • A-2 – NATO1-6 Vize
  • İş Ziyaretçileri için B-1 Vizesi
  • Turistler için B-2 Vizesi
  • BCC Visa: Meksikalı Vatandaşlar için Sınır Geçişi Kartı
  • C Vize – Transit Vize
  • Kuzey Mariana Adaları Ortaklığı İşverenleri için CW-1 Vize
  • Mürettebat Üyeleri için D Vizesi
  • Antlaşma Tüccarları ve Antlaşması Yatırımcıları için E Vizeleri
  • E-3 Vize – Avustralya vatandaşları için İş Vizesi
  • Uluslararası öğrenciler için F ve M Vizeleri
  • G1-G5, NATO Vizeleri
  • Son derece uzman çalışanlar için H-1B Visa
  • Şili ve Singapur vatandaşları için H-1B1 Vize
  • Tarım işçileri için H-2A Vize
  • Tarım dışı işçiler için H-2B Vize
  • Stajyerler veya Özel Eğitim Değişim Ziyaretçileri için H-3 Visa H-3
  • Yabancı medya temsilcileri ve gazeteciler için vize
  • Değişim ziyaretçileri için J Vizesi
  • Intracompany Transferees için L Vize
  • Olağanüstü Yetenekli Kişiler İçin O Vize
  • P Sporcular, Eğlencelikler ve Sanatçılar için Vize
  • Kültürel Değişim Programlarında Katılımcılar için Q Vizesi
  • Dini İşçiler için R Vize
  • İnsan Ticareti Mağdurları için Vize
  • TN / TD Vize veya Kanada veya Meksika vatandaşları NAFTA’da çalışmak
  • Ceza Muhakemeleri Kurbanları için V Vize
  • V Kalıcı Vatandaşın Eşi ve Çocukları için V Vizesi

Göçmen Vize: Göçmen vizeleri 3 kategoride yer almaktadır;

  • Hemen Akraba ve Aile Sponsoru
  • İşveren Sponsoru
  • Diğer

Amerika vize başvurusu için gerekli belgeler:

Amerika vize başvurusunu başlatmak için atmanız gereken ilk adım, Amerika’ya girmek için hangi vizeye sahip olduğunuzu belirlemektir. Başvurmanız gereken vize türünü seçtikten sonra, şartları kontrol etmeli ve bu vize için gerekli olan belgeleri toplamaya başlamalısınız. ABD’nin büyükelçiliği veya konsolosluğunun, ne tür vize almak istiyorsa alsın, her başvuru sahibinden talep ettiği bazı belgeler vardır. Vize başvurunuzu yaparken tüm bu belgelere sahip olmanıza dikkat edin.

Amerika vize başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Bir başvuru formu (göçmen olmayan vizeler için DS 160 veya göçmen vizesi için DS 260)
  • ABD’de planladığınız altı ayı aşan bir pasaport.
  • Fotoğraf şartlarına uyan iki fotoğraf
  • Bir röportaj programlayabilmek için ücretli vize ücreti
  • Online başvuru formu
  • Vize türüne göre iki çeşit başvuru formu vardır.

Göçmen olmayan Vize başvuru formu DS-160: Göçmen olmayan bir vize başvurusu yapıyorsanız, DS-160 başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Uygulama iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm kişisel bilgilerle ilgili soruları içermektedir; Ad Soyadı, Medeni hali, milliyet, Doğum Tarihi ve Yeri, Adres, ülke, Cep numarası, E-posta, Pasaport numarası, Pasaport defteri numarası, Aile bilgisi, Eğitim, İş vb. Çevrimiçi başvuru formunun ikinci kısmı güvenlik ve arka plan bilgileriyle ilgili sorulardan oluşmaktadır: Eğer tutuklanmışsanız veya bir suç veya suçtan dolayı mahkum edilmişseniz. İhlal etmek için bir komplo kurduysanız, kontrol edilen maddelerle ilgili herhangi bir yasaya, eğer kara para aklama işlemine karışmış olsaydınız veya hiç bir zaman, soykırım, incitiş, yardım veya başka türlülüklere katılmış olursanız.

Göçmen Vize başvuru formu DS-260: Bir göçmen vizesi için başvuruyorsanız, DS-260 başvuru formunu online olarak doldurmanız gerekmektedir. Kişisel ayrıntıları vermeniz gerekecek: İngilizce karakterlerde tam isim, Ulusunun alfabesinde tam adın, Doğum tarihi, Doğum yeri, milliyet, Ev adresi, Telefon numarası, E-posta, Meslek, Eğitim, Aile bilgisi; Ebeveynler, eş / önceki eş, çocuklar, Önceki ABD Seyahat Bilgileri.

Güvenlik ve Arka plan ile ilgili birkaç soru da vardır: Tıbbi ve Sağlık bilgisi, Ceza Bilgisi, Güvenlik bilgileri, Göçmenlik yasası ihlali bilgisi, Çeşitli, vb.

Her cevap, her iki başvuru formunda da İngilizce harflerle İngilizce olmalıdır. Soruların çoğu zorunludur, ancak cevap vermemeyi seçebileceğiniz başka isteğe bağlı sorular da vardır. Uygulamanın sonunda, tıklamanız gereken bir “İmza Uygulaması” düğmesi bulunmaktadır. Bu düğmeye basmazsanız, vize reddine neden olabilir. Formu doldurduktan sonra gönderin ve onay sayfasını yazdırın. Röportaja katıldığınızda başvuruyu ibraz etmenin bir kanıtı olarak bu sayfayı yanınıza alın.

Pasaport; ABD’de planlanan konaklamanızın dışında altı ay geçerli olan bir pasaporta sahip olmalısınız. Ancak, hangi ülkelerin bu gereklilikten muaf tutulduğunu kontrol edin, çünkü ABD’nin, yalnızca ABD’de kalış süreleri boyunca geçerli olan ve daha uzun sürecek pasaportlara ihtiyacı olan bazı ülkelerle bir anlaşması vardır. Vize alabilmek için pasaportun en az bir boş sayfaya sahip olması gerektiğini unutmayın.

İki fotoğraf; Fotoğraf şartı için geçerli her vize ana gerekliliklerden biridir. Her başvuru sahibi, hangi yaştan veya uyruktan olursa olsun, 6 aydan daha eski olmayan bir fotoğrafı sunmalı ve aşağıdaki şartları yerine getirmelidir. Renkli olmalı, İnce fotoğraf kalitesinde kağıtta basılmalıdır, 5 × 5 cm olmalı, Fotoğrafın % 50’sini kaplayan merkezde yüz, saç, boyun, – şapka veya kara gözlük olarak aksesuar takmadan kişinin tam kafasını göstermelidir. Başvuranı nötr bir ifadeyle göstermeli, gözleri açık, doğrudan cepheye bakmalı, Yoğun veya desenli arka plana sahip fotoğraflar kabul edilmez. Şapka ve eşarplara sadece dini sebeplerle izin verilir. Yüz kaplı olmamalıdır, Aşırı makyaj izin verilmez. Çocuk resimlerinde bile oyuncak veya başka nesnelerin gösterilmesine izin verilmez.

DS-160 formu aracılığıyla çevrimiçi başvuru yaparken fotoğrafı yükleyin. Yükleme başarısız olursa, fotoğrafı randevu gününde gönderebilirsiniz. Ancak, fotoğrafınızı çevrimiçi yükleseniz bile, röportaj sırasında ihtiyaç duymanız halinde onu yanınızda getirmeniz için size tavsiyede bulunuyoruz.

Amerika Vize başvurusu için gerekli belgeler:

Ana belgenin yanı sıra, başvuru formunda vermiş olduğunuz cevapları desteklemek için göndermeniz gereken diğer kişiler de vardır.

Önceki ABD vizeleri; ABD’yi daha eski bir pasaportla daha önce ziyaret etmişseniz, daha önce ülkeye girdiğinizi kanıtlayabilmek için elçilik ya da konsoloslukta görüşme gününde sizlerle birlikte yanınıza alacaksınız.

Seyahat güzergahı bir seyahat planı size ABD’de iken yapmayı planladığımız öğelerin gösterildiği. ABD’de planlanmış giriş ve çıkış tarihinizi gösteren bir satın alınmış uçuş rezervasyonu ve varsa iç uçuş rezervasyonlarını içeren belgeleri de içerir. Ayrıca, ABD’de nerede kalmayı planladığınızı gösteren bir konaklama belgesi sunmanız gerekecektir (otel, kiralık ev, bir arkadaş veya akraba evi vb.) Ya da sadece rezervasyon yaptırmak için yeterli paranız olduğu anlamına gelir. ABD’de bir kez otel.

Mülkiyet Belgeleri; Eğer kendi ülkenizde veya başka bir yerde mülkünüz varsa, bunun kanıtını göstermelisiniz. Mülk sahibi olmayan bir vize için başvuruyorsanız, bir mülke sahip olmak büyük bir artıdır, çünkü bu sizin ülkenizle daha güçlü bağlara sahip olduğunuzu ve ABD’de kalma niyetinde olmadığınız anlamına gelir. Yaparsanız, randevu gününe aşağıdaki gibi kanıt getirin:

  • Orijinal sahiplik belgeleri
  • Bu mülkün fotoğrafları
  • Mülkiyet ile ilgili kişisel beyanname
  • İş / Meslek Belgeleri
  • Çalışıyorsanız – pozisyonunuz, maaşınız, çalışmanızın süresi, izinli tatil süresi ve ABD’ye seyahat amacı hakkında bilgi veren bir işverenden bir mektup alın.
  • Emekli ise – emeklilik defteri.
  • Serbest meslek – şirket tescil belgesi ve gelir detayları.
  • Aile Belgeleri; Doğum belgesi, evlilik sertifikası, yakın aile fotoğrafları, evlat edinme sertifikası (evlat edinilmiş veya bir evlat edinmişseniz), boşanma belgesi, eşin ölüm belgesi vb.

Güncellenmiş Amerika vize başvuru için gerekli belgelerin tamamını konsolosluktan veya büyükelçilikten öğrenebilirsiniz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )