Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

AVUSTURYA VİZESİ

Avusturya’ya yaptığınız seyahatin amacına bağlı olarak, vesile için uygulanacak farklı vize türleri vardır. Ziyaret etmeyi, çalışmayı veya çalışma yapmayı ve Avusturya’da kalıcı olarak ikamet etmeyi planlıyorsanız, buna göre farklı bir Avusturya Schengen Vizesi’ne başvurmanız gerekecektir.

Avusturya’nın bir AB üyesi devlet olarak Avusturya da Schengen Bölgesi’ne üye olduğu 1997 yılından beri Avusturya Schengen Vize için başvurabilirsiniz. 2017 yılına gelindiğinde Avusturya, Avusturya Konsoloslukları tarafından dünyanın her tarafından alınan 304.556 başvurudan toplam 284.904 üniforma Schengen vizesi vermiştir.

Bu vize kategorisi, seyahat acentesi aracılığı ile bir tura katılma ya da uçak ve otel rezervasyonlarının kişi tarafından temin edilmesi ile turistik amaçlarla Avusturya’yı ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu benzer ya da farklı evrakları yeniden talep etme hakkına sahiptir. Eğer Schengen Bölgesi’nde uzun bir süre (90 günden fazla) kalmak istiyorsanız direkt olarak Elçilik / Başkonsolosluktan uzun dönem vizeye başvuru yapmanız gerekmektedir.

Avusturya Schengen Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Kısa vadeli Avusturya vizesi başvuruları için aşağıdaki belgeler gereklidir:

  • Avusturya vize başvuru formunu indirin. Tamamen ve samimiyetle doldurun. Başvuru formunda iki ayrı yerde imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve cep telefonu numaranızı belirtiniz.
  • Schengen Vize başvuru formunu elektronik olarak da doldurabilir ve daha sonra bir basılı kopya yazdırabilirsiniz.
  • 2 fotoğraf eklenmelidir. Fotoğraflar pasaport formatı olmalı – hafif bir arka plan ile son bir tam yüz yakalama. Fotoğraf gereksinimleri ve teknik özelliklere bakın.
  • Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları – iade tarihinin en az 3 ay boyunca geçerli olmalıdır – gereklidir. Pasaportun en az iki boş sayfası olmalı.
  • Avusturya ve tüm Schengen bölgesinde asgari 30,000 € teminat kapsamı için seyahat sağlık sigortası onayı.
  • Avusturya ve seyahat planını ziyaret amacını belirten bir kapak mektubu
  • Avusturya’dan giriş ve çıkışları belirten tarihler ve uçuş numaraları ile uçuş programı
  • Avusturya’da planlanan konaklama süresi boyunca otel rezervasyonu.
  • Medeni durum belgesi (evlilik sertifikası, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı)
  • Avusturya’da kalma süresi için yeterli mali araç kanıtı
  • 18 yaşından küçük olanların her iki ebeveynin de başvuru formuna imza atması gerekiyor.

Eğer işe alınmışsa:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 ayın güncel banka ekstresi
  • İşverenden izin al
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR) formu veya gelir kaynağında gelir vergisi beyannamesi
  • Serbest meslek sahibi olursanız:
  • İşletme lisansınızın bir kopyası
  • En son 6 aylık şirketin banka ekstresi
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR)

Öğrenci ise:

  • Kayıt kanıtı
  • Okul veya üniversiteden itiraz sertifikası

Emekli ise: Son 6 ayın emeklilik beyanı

Özel araçlı seyahatlerde: Ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergahının detaylı beyanı.

Uygunsa: En son 6 aylık emlak kanıtı ile oluşturulan düzenli gelir.

Not: İmzalı Avusturya vize başvuru formuna yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik etmeli ve ülkenizdeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.

Gerekli genel belgelerin yanı sıra, Avusturya vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler de eklenmelidir. Güncel ve eski pasaportunuzun ve eski vizelerinizin fotokopisinin muhakkak başvuruya eklenmesi gerekiyor.

Avusturya Turist / Ziyaretçi Vizesi ek belgeler:

  • Avusturya’da ailenizden veya arkadaşlarınızdan adres ve telefon numarası ile davetiye mektubu – varsa
  • Son 6 aylık banka ekstresi
  • Pasaport kopyaları
  • Yazılı olarak beyan edilen tüm evraklar (Dilekçeler, Fuar Davetiyesi, ek belgeler vb.)
  • 12 yaşından küçük çocukların şahsi başvuruda bulunmaları gerekmemektedir.

İş Amaçlı Avusturya Schengen Vize:

  • Ziyaret edeceğiniz Avusturyalı firmanın davet mektubu ve ziyaretinizin tarihleri ​​ile birlikte detaylı adresleri
  • İş yerinizden iş seyahatinizi belirten / izin veren bir sertifika
  • İki şirket arasında daha önceki ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtı sağlanmalıdır.
  • En son 6 aylık iş bankası bildirimi
  • Mutabakat Belgesinde (Anonim Şirketlerle Kayıtlı) Mutabakat Muhtırası ve Ana Sözleşme Takibi (İlk İhraç ve Mevcut Tahakkuk), Sahiplik / Ortaklık Belgeleri
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kaldığı süre boyunca masrafları ile ilgili olarak, işveren ya da ortak şirketin mektup ya da davetiyedeki masrafları karşılaması gerekir.

Tıbbi Amaçlı Avusturya Schengen Vize:

  • Yerel bir sağlık raporu
  • Randevu tarihinizi ve tıbbi durumunuzu teyit eden Avusturya’daki hastaneden veya doktordan tıbbi onaylama.
  • Tıbbi ücretlerin ödeme makbuzu

Avusturya, Schengen Kültür, Spor, Film Mürettebatı veya Dini Amaçlı Vize:

  • Yukarıda belirtilen makamlardan, etkinliklerin veya faaliyetlerin niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi içeren davetiye mektubu – ziyaret amacı, masraf kapsamı
  • Başvuru sahiplerinin isimleri (mürettebat üyeleri)
  • Kalış süresi
  • Seyahat güzergahı

Resmi Heyet Üyeleri için Avusturya Schengen Vizesi:

  • Resmi davetiye kopyası
  • Başvuru Sahibinin Kimliği
  • Yolculuğun amacı (müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar, istişareler)
  • Kalış süresi
  • Konaklama yeri

Çalışma, Eğitim, Araştırma veya diğer Staj Amaçları için Avusturya Schengen Vizesi:

  • Derslere katılımı sağlayan bir kayıt sertifikası
  • Katılma sertifikası veya kurslara katıldı
  • Finansal varlık

Avusturya vatandaşının karısı / kocası için Avusturya Schengen vize:

  • Avusturya vatandaşlığının kanıtı (Kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya Avusturya uyrukluğu veya vatandaşlığa kabul kararı)
  • Avusturya evlilik cüzdanı
  • Avusturyalı aile kayıt defteri

Avusturya Havaalanı Transit Vize:

  • Transit ülkede vize veya diğer giriş izni
  • Son varış yeriniz için geçerli vizenizin kopyası

Küçük Yaştaki Çocuklar İçin Avusturya Schengen Vizesi:

  • Ebeveynlerin düzenli gelirlerinin kanıtlanması (belirtilen aylık gelirle iş sözleşmesi veya banka ekstresi veya işletme ruhsatı)
  • Ebeveynlerden noter onaylı seyahat izni (veli seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter onaylı ebeveynlik izni

Not: Anavatanda Avusturya büyükelçiliği / konsolosluğuna başvururken, vasinin veya ebeveynin asgari yaştaki çocuklarına eşlik etmelidir.

Schengen Vizemi Avusturya’da Nasıl Uzatabilirim?

Evet, Avusturya Schengen vizenizi uzatabilirsiniz, ancak sadece Avusturya’ya girdikten sonra yeni gerçekler ve özel sebeplerin ortaya çıktığı istisnai durumlarda olabilir. Avusturya Schengen Vizenizi uzatmaya hak kazanmak için hangi koşulların ve hangi koşulların yerine getirilmesi gerektiğini öğrenmek için lütfen Schengen Vize’sini Nasıl Uzatacağınızı daha detaylı öğrenmek için Avusturya Büyükelçiliği’ne başvurun.

Dikkat! Güncellenmiş Avusturya vize başvuru şartları için lütfen ülkenizdeki Avusturya Büyükelçiliğine danışın! yanlış bilgiler ve sahte evraklar vizenizin reddine sebep olacaktır. Lütfen evraklarınızın Almanca ya da İngilizce dillerinde sunulmasını sağlayınız.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )