Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

ÇİN VİZESİ

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

Çin vizesi almak için belirli sebepler gerekir. Çin vize başvurusu yapmadan önce ne amaçla gitmek istediğinizi bilmelisiniz. Uçak, tren ve gemiler veya sınır ötesi taşımacılık faaliyetlerinde bulunan motorlu taşıt sürücüleri veya gemilerdeki mürettebatın aile üyeleri dahil olmak üzere uluslararası taşımacılık araçlarının yabancı mürettebat üyelerine verilir. Çin’de ikamet etmek isteyenlere kalıcı olarak verilir. Çin üzerinden geçiş yapmak isteyenlere verilir. Çin’de yerleşik yabancı haber kuruluşları yerleşik yabancı gazetecilere verilir. Çin’de kalma süresi 180 günü aşmaktadır. Kısa vadeli haberlerin kapsamı için Çin’e gitmeyi planlayan yabancı gazetecilere verilir. Çin’de kalma süresi 180 günden fazla değildir. Çin’e turist olarak gitmeyi planlayanlara verilir.

Çinli vatandaşların aile fertleri veya Çin daimi ikametgahı olan yabancılar ve aile birleşimi için Çin’e gitme niyetinde olanlar veya koruyucu bakıma yönelik Çin’e gitmeyi planlayanlara verilir. Çin’de kalma süresi 180 günü aşıyor. Çin’de yaşayan Çinli vatandaşlar veya Çin’de daimi ikamet izni olan yabancılar olan akrabalarını ziyaret etmek isteyenlere verilir. Çin’de kalma süresi 180 günden fazla değildir. 18 yaşın altındakiler, ebeveynleri, oğulları veya 18 yaşından küçükler veya gitmeyi düşünenler için Çin’de çalışan veya Çin’de okuyan yabancıları ziyaret etmek için Çin’e gitmeyi planlayanlara verilir. Çin’de çalışan veya okuyan yabancılar veya diğer özel konular için Çin’e gitmeyi planlayan aile üyelerini ziyaret etmek isteyenlere verilir. Çin’de kalma süresi 180 günden fazla değildir. Çin’de 180 günden fazla bir süre boyunca eğitim görmek isteyenlere verilir. Çin’de 180 günden fazla olmayan bir süre için eğitim görmek isteyenler için ihraç edilmiştir. Çin’de çalışmak isteyenlere verilir.

Çin Vize Başvurusu için gerekli olan belgeler:

  • Temel Belgeler, Pasaport; Orijinal pasaport, kalan geçerlilik ve boş vize sayfaları en az altı ay ve pasaportun veri sayfasının fotokopisi ve ayrı ise fotoğraf sayfası.
  • Vize Başvuru Formu ve Foto; Ekli iki adet renkli vesikalık fotoğraflı vize başvuru formu (çıplak başlı, tam yüzlü)
  • Önceki Çin pasaportlarının veya önceki Çin vizelerinin fotokopisi (Çin vatandaşları olan ve yabancı vatandaşlık alan yabancı vatandaşlara uygulanabilir)
  • Destekleyici Belgeler; Bir yabancı nakliye şirketi tarafından verilen teminat mektubu veya Çin’deki ilgili bir kuruluş tarafından verilen davet mektubu
  • Çin Halk Güvenliği Bakanlığı tarafından verilen Yabancılar Daimi İkamet Durumu için Onay Formunun aslı ve fotokopisi.

Vize sahiplerinin, giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde, yabancıların ikamet izinleri için önerilen ikamet yerlerinde ilçe düzeyindeki veya üzerindeki yerel halk hükümetleri altındaki kamu güvenlik organlarının çıkış / giriş idarelerine başvurmaları gerekir. Çin’de ilgili bir kişi veya birey tarafından verilen davet mektubu. Davet şunları içermelidir:

  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Planlanan ziyaret hakkında bilgi (ziyaret amacı, varış ve kalkış tarihleri, ziyaret edilecek yerler, başvuru sahibi ile davet eden kişi veya birey arasındaki ilişkiler, harcamalar için mali kaynak)
  • Davet edilen kişi veya şahıs hakkında bilgiler (isim, irtibat telefon numarası, adres, resmi damga, yasal temsilcinin imzası veya davet eden kişi)
  • Başvuru sahibinin ait olduğu Türk kuruluşu tarafından verilen referans mektubu
  • Çin’de seyahat planlaması
  • Onaylanmış tarih ve varış ülkesine veya bölgeye doğru olan bir hava (tren veya gemi) bileti.
  • Başvuru sahipleri, Çin Büyükelçiliği’nin siyasi bölümüne önceden başvurmalı ve ilgili formaliteleri tamamlamalıdır.
  • Çin Vizesi sahiplerinin, giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde, yabancılar ikamet izni için önerilen ikamet yerlerinde ilçe düzeyindeki veya üzerindeki yerel halk hükümetleri altındaki kamu güvenliği organlarının çıkış / giriş idarelerine başvurmaları gerekir.
  • Çin Dışişleri Bakanlığı veya Çin’deki diğer yetkili birimlerin Bilgi Departmanı tarafından yayınlanan ve gazetecinin çalıştığı medya kuruluşu tarafından verilen resmi bir mektup.
  • Başvuru sahipleri, Çin Büyükelçiliği’nin siyasi bölümüne önceden başvurmalı ve ilgili formaliteleri tamamlamalıdır.
  • Uçak bileti rezervasyon kaydı (gidiş-dönüş) ve otel rezervasyonu vb.

Kanıtlarını veya Çin’deki ilgili bir kişi veya birey tarafından verilen davet mektubunu içeren güzergahı gösteren belgeler. Davet mektubu şunları içermelidir;

  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Planlanan ziyaret hakkında bilgi (varış ve varış tarihleri, ziyaret edilecek yerler vb.)
  • Davet edilen kişi veya şahıs hakkında bilgiler (isim, irtibat telefon numarası, adres, resmi damga, yasal temsilcinin imzası veya davet eden kişi)
  • Mevduat tutarı 5000 TL’den az olmayan banka sertifikası

Çin Vize Başvurusu İçin;

  • Çin turizm acentesi tarafından verilen davet mektubu
  • Çin usulüne göre yetkili turizm birimi tarafından verilen davet mektubu
  • Türk turizm acentesinin Yeterlilik Belgesi
  • Uçak bileti rezervasyon kaydı (gidiş-dönüş) ve otel rezervasyonu vb. Kanıtlarını içeren güzergahı gösteren belgeler.

Çin’deki bir ticaret partneri tarafından düzenlenen ticari faaliyete ilişkin belgeler veya ilgili kuruluş veya birey tarafından düzenlenen ticari davet daveti veya diğer davet mektupları. Davet mektubu şunları içermelidir:

  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Planlanan ziyaret hakkında bilgi (ziyaret amacı, varış ve kalkış tarihleri, ziyaret edilecek yerler, başvuru sahibi ile davet eden kişi veya birey arasındaki ilişkiler, harcamalar için mali kaynak)
  • Davet edilen kişi veya şahıs hakkında bilgiler (isim, irtibat telefon numarası, adres, resmi damga, yasal temsilcinin imzası veya davet eden kişi)
  • Başvuranın ait olduğu Türk şirketi veya şirketi tarafından verilen referans mektubu
  • Türk tüzel kişiliğinin veya kuruluşunun (örneğin Ticaret Odası Belgesi ve vergi ödemesi belgesi) Yeterlilik Belgesi

Aile birleşimi Çin vize başvurusu için gerekli olan belgeler:

Çin’de yaşayan bir Çin daimi ikamet izni ile Çin vatandaşı veya yabancı vatandaşı tarafından verilen davet mektubu. Davet mektubu şunları içermelidir;

  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Ziyaretle ilgili bilgiler (ziyaret amacı, planlanan varış tarihi, istenilen ikamet yeri, ikamet süresi, başvuru sahibi ile davet eden kurum veya birey arasındaki ilişkiler, harcamalar için mali kaynak)
  • Davet eden kişi hakkında bilgiler (isim, irtibat telefon numarası, adres, davet eden kişinin imzası, vb.)
  • Davetli bireyin veya yabancı pasaportun ve sürekli oturma izninin Çince kimliğinin fotokopisi.
  • Başvuru sahibi ile davet eden kişi arasındaki aile üyelerini gösteren belgelendirmenin orijinal ve fotokopisi (evlilik sertifikası, doğum belgesi, Kamu Güvenliği Bürosu tarafından yayınlanan akrabalık sertifikası veya akrabalık noter onaylı sertifika).

Koruyucu bakım Çin Vize başvurusu için gerekli olan belgeler:

  • Yurtdışında Çin Büyükelçilikleri / Konsoloslukları tarafından verilen ve noter tasdikli veya onaylanmış ve ülkesinde veya ülkede onaylanan vekaletname, Vekaletname noterizasyonu.
  • Gönderenin pasaportlarının aslı ve fotokopilerinin yanı sıra belgelerin aslı ve fotokopisi (evlilik sertifikası, doğum belgesi, Kamu Güvenliği Bürosu tarafından yayınlanan akrabalık sertifikası veya noter onaylı akrabalık belgesi) noter tasdikli ve tasdikli belgelendirme Ebeveynler, veliler ve çocuklar arasındaki ilişki.
  • Koruyucu bakım hizmetleri ve kayyumun kimliğinin fotokopisini vermeyi kabul eden Çin’de yaşayan mütevelli tarafından verilen koruyucu bakım için bir onay mektubu.
  • Çocuğun ya da her iki ebeveyni de Çinli vatandaşı olması koşuluyla, çocuk doğduğunda ebeveynlerinin / yurtlarının daimi ikamet durumunu gösteren belgenin fotokopisi.
  • Çin Vize sahiplerinin, giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde, yabancılar ikamet izni için önerilen ikamet yerlerinde ilçe düzeyinde veya üzerinde yerel halk hükümetleri altında kamu güvenlik organlarının çıkış / giriş idarelerine başvurmaları gerekir.

Çalışma Çin vize başvurusu için gerekli olan belgeler:

Davet eden bir kişiden (çalışma veya araştırma için Çin’de bulunan veya burada ikamet eden yabancı) davet mektubu;

  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Ziyaretle ilgili bilgiler (ziyaret amacı, varış ve kalkış tarihleri, planlanan ikamet yeri, başvuru sahibi ile davet eden kişi arasındaki ilişkiler, harcamalar için mali kaynak, vb.)
  • Davet eden kişi hakkında bilgiler (isim, irtibat telefon numarası, adres, davet eden kişinin imzası, vb.)
  • Davet edilen kişinin pasaport ve ikamet izninin fotokopisi
  • Başvuranlar ile davet eden bireyler arasında yakın aile üyeleri arasındaki ilişkiyi gösteren belgelendirmenin aslı ve fotokopisi (evlilik sertifikası, doğum belgesi, Kamu Güvenliği Bürosu tarafından yayınlanan akrabalık sertifikası veya akrabalık noter onaylı sertifika).
  • Çin Vize sahiplerinin, giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde, yabancıların ikamet izinleri için önerilen ikamet yerlerinde ilçe düzeyindeki veya üzerindeki yerel halk hükümetleri altındaki kamu güvenlik organlarının çıkış / giriş idarelerine başvurmaları gerekir.

Aile üyelerini ziyaret Çin vize başvurusu için gerekli olan belgeler:

  • Davet eden kişi tarafından verilen bir davet mektubu (işte veya araştırmada Çin’de kalan veya ikamet eden bir yabancı)
  • Başvuran hakkında bilgi (tam isim, cinsiyet, doğum tarihi vb.)
  • Ziyaretle ilgili bilgiler (ziyaret amacı, varış ve ayrılış tarihleri, ziyaret edilecek yer (ler), başvuru sahibi ile davet eden kişi arasındaki ilişkiler, harcamalar için mali kaynak, vb.)
  • Davet eden kişi hakkında bilgiler (isim, iletişim telefon numarası, adres, imza vb.)
  • Davetli bireyin (iş veya çalışma için Çin’de kalan veya yaşayan bir yabancı) fotokopisi pasaport ve ikamet izni
  • Başvuru sahibi ile davet eden kişi arasında aile üyelerinin ilişkilerini gösteren belgelendirme (evlilik sertifikası, doğum belgesi veya akrabalık noter onaylı) fotokopisi.
  • Özel işler için, özel işlerin niteliğini belirten belgeler, konsolosluk yetkilisinin gerektirdiği şekilde sağlanmalıdır.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )