Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

FRANSA VİZESİ

Türkiye’deki Fransa Vize Başvuru Merkezleri, Fransa Yetkili Makamları adına, ANKARA’daki Fransa Büyükelçiliği veya İSTANBUL’da ki Fransa Başkonsolosluğu tarafından incelenmek üzere vize başvurularınızı alır.

Vize almanız gerekip gerekmediğine bakılmaksızın, üçüncü ülke vatandaşlarının Schengen bölgesine giriş yapmak, yürürlükte olan Avrupa ve ulusal yönetmeliklerde öngörüldüğü üzere, belli sayıda şartlara uymak zorundadır.

Fransa Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Aşağıdaki destekleyici belgeler Fransa’ya geldiğinizde Sınır Polisinin talebi üzerine sunulmalıdır;

  • Önceden ayrılış tarihinden sonra en az 3 ay öncesine kadar 10 yıldan az geçerli ve geçerli bir pasaport;
  • Gerekirse geçerli bir vize;
  • Konaklama süresinin tamamını kapsayan konaklama kanıtı (otel rezervasyonu ve / veya belediye binasında onaylanmış bir akrabalığa sahip olma belgesi);
  • Yeterli finansal araçlar. Geçim yolları, kalış süresine ve amacına göre ve Üye Devletlerde konaklama ve yiyecek için ortalama fiyatlara göre değerlendirilecektir;
  • Geri dönüş biletiniz veya öngörülen iade tarihinde bir tane satın alma aracı;
  • Mesleki seyahatinizdeyseniz, Fransa’da bulunan işyerlerinin ya da kuruluşların yanı sıra mesleğin ya da mesleğin kapasitesi hakkında bilgi veren herhangi bir belge.
  • Transit yolcular için, son varış ülkesinde giriş koşullarını karşılamanın kanıtını sunabilmeniz gerekir (konaklama koşulları ve konaklama koşulları, varış bileti ve varış ülkesi için vize koşulları).

Bir otelde kalıyorsanız, bir otel rezervasyonunun yanı sıra ziyaret edilen Schengen ülkesine bağlı olarak değişen günlük minimum konaklama miktarı sağlamanız gerekecektir.

Fransa için bu miktar;

  • Otel rezervasyonunun sunulması durumunda günlük 65 avro;
  • Otel rezervasyonunun sunulmaması durumunda günlük 120 avro;
  • Kısmi bir otel rezervasyonu durumunda: rezervasyonun kapsadığı süre için günlük 65 Euro ve kalan tutar için ise günlük 120 EUR.
  • Bir kişi tarafından barındırılıyorsanız, sizi davet eden kişinin isteğiyle belediyede onaylanmış bir akrabanızla birlikte kalma belgesini sağlamanız gerekir not: sınır geçişinde siz de var olduğunuzu kanıtlamanız gerekir.
  • Bu sertifika, günlük minimum konaklama tutarı – bu minimum tutar günlük 32,50 € ‘dur.

Hangi Durumlarda Sınırda Destekleyici Belgeler Sunmaktan Muaf Tutuluyorsunuz?

Aşağıdaki kategorilerden birine aitseniz, sınırda destekleyici belgeler sunmanızdan muaf tutulur;

  • Geçerli bir Fransız ikamet izni veya yabancı küçükler için bir hareket belgesi (DCEM) veya bir Fransız kimlik belgesi (TIR)
  • Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı (AEA), İsviçre, Andorra veya Monaco vatandaşı sizsiniz;
  • Fransız veya Avrupa Birliği vatandaşı bir aile üyesisiniz,
  • “Fransa’ya vardığınızda ikamet izni başvurusu yapılmalıdır” ile işaretlenmiş uzun süreli vizeye sahipsiniz.

Aşağıdaki işlevlerden birine işaret eden bir belgenin sahibisiniz;

  • Fransa’da görev alan diplomatik misyonlar ve konsolosluk görevlileri
  • Parlamento üyesi
  • Hükümetinizden bir görev özeti taşıyan resmi kamu görevlisi veya yabancı kamu hizmetleri temsilcisi
  • Fransa’nın üyesi olduğu hükümetler arası bir organizasyonun bir yetkilisi, bu kuruluştan bir görev özeti taşıyor
  • Servis seyahatinde görevli gemiler ve uçak ekipleri.

Fransa’da Ne Yapman Gerekiyor?

Fransa’ya geldiğinizde, Fransa vizenizi düzenli ikamet iznine dönüştürmek için idari yükümlülüklere tabi olacaksınız. Bu formaliteler aynı zamanda Fransız yönetiminin sağladığı hizmetlere ve faydalara erişmenizi de sağlayacaktır. Size verilen Fransa vizesine bağlı olarak farklılık gösterir.

Oturma İzni Başvurusu Yapma Zorunluluğu İle Uzun Süreli Vize:

  • Size verilen vize, oturma iznine başvurma zorunluluğunu belirten uzun süreli Fransa vizesi ise, bu süreci iki ay içinde tamamlamanız ve ikamet yerinizin valiliğiyle irtibata geçmeniz gerekmektedir.
  • Paris’te yaşıyorsanız, polis merkezine gitmelisiniz.
  • Başka bir bölümde yaşıyorsanız, bölümünüzün vilayetine veya alt bölgesine rapor etmelisiniz.
  • Daha fazla bilgi için, Fransa’daki yabancılar için prosedürlere başvurun (sadece Fransızca).
  • Vilayete gitmeden önce, özellikle hangi belgelerin sağlanması gerektiğini bulmak için ikamet yerinizin valiliğini ziyaret ediniz. Bazı ilçeler size çevrimiçi randevu alma şansı sunuyor.
  • Randevunuza valiliğe şahsen katılmanız ve belgeleriniz için destekleyici belgelerin asıllarını almanız gerekmektedir.
  • Ziyaretçinizin vergisini ödemek için bir vergi damgası almanız istenebilir.

Bir İkamet İznine Eşdeğer Uzun Vize (VLS-TS):

Doğrulanmış olmadıkça VLS-TS’niz geçerli bir oturma izni değildir. Bu prosedürü tamamlamak için, Fransa’ya varır varmaz ve en geç 3 ay içinde aşağıdakileri yapmalısınız;

  • Fransa vizesi ile birlikte verilecek olan OFII sertifika uygulamasını tamamlayın.
  • Fransa’daki ikamet yeriniz için bu formu OFII bölge ofisine kayıtlı bir yazıyla gönderin. Adres OFII sertifikasında verilmiştir. Form ile aşağıdakileri içeren pasaportunuzun sayfalarının bir kopyasını ekleyin;
  • Kimliğiniz hakkında bilgi,
  • Sınır polisinin damgası,
  • Size verilen vize,
  • Varsa, tıbbi sertifikanızın bir kopyası

OFII bu belgeleri alır almaz, dosyanızı kaydeder ve (basit bir mektup ile) dosyanızı formda belirttiğiniz adrese gönderdiğinizi onaylayan bir sertifika gönderir. Daha sonra pasaportunuza güvenli bir etiket ve tarih damgası koyacak olan OFII’ye gitmeniz istenecektir. Bu etiket, Fransa vizenizin geçerliliği süresince ikamet iznine eşdeğerdir.

Alınan ikamet iznine bağlı olarak (VLS-TS dahil), bir Fransız entegrasyon sözleşmesi imzalamanız gerekecektir. Sadece Fransızca olarak veya tütün üreticilerinde satılan vergi damgalarında satın alabileceğiniz bir dijital çıkartma yoluyla vergi ödemeniz gerekir. VLS-TS’nizin süresi dolduğunda ve hala Fransa’da kalmak istediğinizde, uzun süreli Fransa vizenizin sona ermesinden önce iki ay içinde vilayetin ikamet iznine başvurmanız gerekir.

Fransa’da Yaşamak: Yolculuğunuzun hazırlanması, varışta ve Fransa’ya yerleşirken atılması gereken adımlar hakkında daha fazla bilgi için Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kitapçığı okuyabilirsiniz.

Turizm / Özel Konaklama:

Özel tatil veya seyahat nedeniyle seyahat etmek, iş tatil programına katılmaya hak kazanan genç bir gezgin değilseniz, herhangi bir profesyonel aktivitede bulunmanıza izin vermez. Ziyaretiniz veya kalış nedeniniz şunlar olabilir:

Turizm veya Özel Konaklama;

  • Gerekli vize türü, Fransa’daki konaklamanızın süresine ve amacına bağlıdır. Kaldığınız süre boyunca herhangi bir profesyonel aktiviteye girmeden 3 aydan kısa bir süredir Fransa’yı turistik nedenlerle ziyaret etmek istersiniz.
  • Uyruğunuzun bir vize gerektirip gerektirmediğini kontrol ettikten sonra, kısa süreli vizeye başvurmanız gerekir (hedefinize bağlı olarak, örneğin, Fransa’nın Avrupalı ​​veya Avrupalı ​​olmayan bölgesinde tek tip Schengen vizesi veya ulusal vize).
  • Bu vize sihirbazında belirtilecek ve bulunduğunuz ülkeye ve uyruğunuza bağlı olacaktır. Amaç, planlanan kalış süreniz ve menşe ülkenize dönüşünüz için yeterli mali kaynağa (nakit, yolcu çekleri, uluslararası banka kartları vb.) Sahip olup olmadığınızı kontrol etmektir.

Bir Hastane Tarafından Verilen Tıbbi Bakım:

  • Bir doktora veya uzman bir kliniğe başvurmanız, bir hastanede tedavi almanız veya bakım sonrası bakım almanız gerekir. Tıbbi bakım nedenlerinden ötürü verilen vize, kısa süreli vizedir ve özel bir konaklama ya da turizmi hariç tutmaz. Fransa’da aldığınız herhangi bir tıbbi bakımın bedeli, Fransız sağlık sigortası sistemi tarafından karşılanmayacaktır.
  • Genellikle kısa süreli Fransa vizesi için gerekli olan genel belgelere ek olarak, özel destekleyici belgeler sağlamanız istenecektir. Tıbbi gizliliğe sıkı sıkıya bağlı olarak incelenecektir.

Konaklamanızın süresi 180 günlük süre boyunca 90 günü geçmezse, varış yerine bağlı olarak kısa süreli bir üniforma olan Schengen vizesi veya ulusal vize verilecektir.

Fransa’daki varlığınız bir havaalanı molası gerektiriyorsa, lütfen havalimanı transit vizesine ihtiyacınız olmadığından emin olun. Konaklamanızın toplam süresi 90 günü aşarsa, uzun süreli ulusal vize verilecektir.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )