Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

HOLLANDA VİZESİ

1963’te Avrupa Birliği ve Türkiye bir Ortaklık Anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın amacı, Türkiye ile AB arasındaki bağları güçlendirmektir. Bu, Türk vatandaşlarının serbest dolaşımını yavaş yavaş getirerek yapılır. Kısıtlamalar AB’de yaşamak ve hizmet sunma özgürlüğü için kaldırılmaktadır. Kısıtlamaların kaldırılması, Hollanda’da ve aile bireylerinde çalışma hakkı olan Türk vatandaşları için geçerlidir. Bu aile üyelerinin kendileri Türk vatandaşı olmak zorunda değildir.

Aile Üyeleri Şunları İçerir:

  • Bir Türk çalışanın eşi veya kayıtlı ortağı iseniz,
  • Bir Türk çalışanın veya bir Türk çalışanın eş / kayıtlı partnerinin çocuğu veya torunu iseniz,
  • 21 yaşın altında ya da Türk çalışanı tarafından destekleniyorsanız,
  • Bir Türk çalışanın veya bir Türk çalışanın eş / kayıtlı partnerinin ebeveyni veya büyükbabası iseniz,
  • Bir Türk çalışanı tarafından destekleniyorsan,
  • Anlaşma sadece ilk başvurular için değil, Hollanda’daki ikametgahın devamı için başvuruda geçerlidir.
  • Bir aile bireyiyle birlikte kalmak için ikamet izni için ilk başvuru, sadece bir eş veya (kayıtlı) eş veya 18 yaşından küçük bir çocuk için ibraz edilebilir ve Hollanda’da doğan çocuklar için.

Bir Uygulamanın Maliyeti (Ücretler):

Türk vatandaşları aşağıdaki oturma izni başvuruları için daha düşük ücret öderler.

  • Serbest meslek temelinde çalışmak
  • Ücretli istihdam
  • İş deneyimi
  • Sezonluk iş
  • Direktif (AB) 2016/801 kapsamında araştırma
  • Çok yetenekli göçmen
  • Eğitim, terfi veya bilimsel araştırmadan sonra iş aramak

Bir Türk vatandaşı olan aile üyesi olarak rezidans (ayrıca Türk vatandaşlığına sahip değilseniz). Düşük ücret, Türk vatandaşının Hollanda’da tıbbi tedavi veya izin harcı için oturma iznine sahip olması durumunda geçerli değildir.

Düşük ücret ilk başvuru ve ikamet izni değişikliği başvurusu için geçerlidir. Ayrıca uzatma ya da daimi ikamet izni başvurusu için daha düşük bir ücret ödersiniz. Bu uygulamaların maliyetlerini, kalıcı oturma izni için konsolosluğa başvurabilirsiniz.

Düşük ücretler, Türk uyrukluğuna ek olarak başka bir uyruğunuz varsa, örneğin Hollanda vatandaşı olmak için de geçerlidir. Hollanda’da bir Türk vatandaşı ile kalmak için başvuruyor musunuz ve bu kişinin Hollanda vatandaşı da var mı? Başvuru ile birlikte lütfen geçerli bir Türk pasaportunun veya kimlik belgesinin bir kopyasını da gönderiniz. Düşük ücret oranına hak kazanmak için bunu yaptığınızı açıklayan bir durum belirtin.

Ortaklık Antlaşması kapsamında hak sahibi olabilecek Türk vatandaşları ve aile fertleri, başvuru için aşağıdaki masrafları karşılar:

  • Mvv ile ikamet izni başvurusu; 65 € Mvv’siz
  • İkamet izni başvurusu; € 51
  • İkamet izni uzatılması başvurusu; € 51 Uzun süreli ikamet edenler için daimi ikamet izni veya ikamet izni başvurusu AK; 51
  • Avronun Değiştirilmesi Belge kaybı, yanlış kişisel bilgi, hasar veya hırsızlık nedeniyle; € 51

Dernek Anlaşması uyarınca hak sahibi olabilecek yaşlı Türk vatandaşları, başvuru için aşağıdaki masrafları karşılar:

  • Mvv ile ikamet izni başvurusu; € 51 mvv’siz
  • İkamet izni başvurusu; 29 €
  • İkamet izni uzatımı başvurusu: 29 €
  • İkamet izni için ikamet izni veya ikamet izni EC;29 €
  • İkame kayıp, yanlış kişisel bilgi, hasar veya hırsızlık nedeniyle belge; € 29
  • Seyahat için Hollanda vizesine ihtiyacınız var mı? Oturma izniniz için düşük ücreti ödediyseniz iade Hollanda vizesi için 44 € ödersiniz.

Eş veya kayıtlı iş ortağınızla kalın!

Hollanda’daki eşiniz veya kayıtlı partnerinizle mi kalacaksınız? Eşiniz veya kayıtlı partneriniz Hollanda’da çalışabilir mi? Daha sonra düşük yaş şartı sizin için geçerlidir. İkinizin de 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Türk ortağınız ile Hollanda’da evli olmayan bir çift olarak yaşayacaksanız, ikiniz de 21 yaşında veya daha büyük olmalısınız.

Dernek Anlaşması sadece ikamet süresinin uzatılması ve ilk başvurunun yapılmaması için geçerlidir. Bu nedenle, sadece eşinizi veya (kayıtlı) partnerinizi veya 18 yaşın altındaki çocuğu Hollanda’ya getirmek mümkündür. Ayrıca, Hollanda’da doğmuş çocuğunuz için ikamet iznine başvurabilirsiniz (kendiniz Hollanda’da oturma izniniz var). Çocuğunuzu 18 yaşından büyük, ebeveyni veya büyükbaba veya torunu Hollanda’ya getirmek için başvuru yapamazsınız.

18 yaşından büyük çocuğunuz, ebeveyn veya büyükbabanın oturma izni var mı? Hollanda’da kalabilirler. Ortaklık Anlaşmasının gerekçesiyle ikametlerinin devamı için başvuruda bulunabilirler.

Sivil Entegrasyon Sınavı; Türk vatandaşları ve aile fertlerinin sivil entegrasyon kursu veya sınavına girmesi zorunlu değildir. Türk uyrukluysanız veya Türk uyruklu bir kişinin aile fertleri varsa yurttaşlık entegrasyonu sınavına girmenize gerek yoktur. Ayrıca, eşiniz veya partnerinizle 5 yıllık bir süre kaldıktan sonra geçici bir oturma izni başvurusunda bulunursanız, sivil entegrasyon sınavını geçmeniz gerekmez. Daimi oturma izni için başvuruyorsanız bu da geçerlidir.

Aşağıdaki kalışlar için Hollanda’ya gelmek istiyorsanız, IND bir (tanınmış) sponsorunuzun olmasını gerektiremez:

  • Ücretli istihdam.
  • Çok yetenekli göçmen.
  • Direktif (AB) 2016/801 kapsamında araştırmacı.
  • Manevi danışman.
  • Bu, kendinizin bir başvuru gönderebildiğiniz anlamına gelir. IND, işverenin sponsor olarak hareket etmesini önermektedir.
  • Tanınan bir sponsor bir başvuruda bulunduğunda, başvuru daha erken tamamlanır.
  • Başvuruyu kendiniz teslim etmeyi seçerseniz, “Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Sözleşme ile bağlantılı bir oturma izni başvurusu” nu kullanabilirsiniz.

Serbest Meslek Esasına Göre Çalışma İzni:

Bir serbest meslek sahibi olarak çalışma iznine başvurmak için, IND, Hollanda İşletme Ajansı’ndan (RVO) gerçekleştirilecek iş faaliyetleri hakkında tavsiye ister. RVO bunun için bir puan sistemi kullanır. Danıştay’ın İdare Hukuku Bölümü, 29 Eylül 2010 tarihinde (200908205/1 / V2), nokta sisteminin, özellikle bilgi ve yenilik bileşenlerinin, Türk Ortaklık Anlaşmasının durgunluğuna aykırı olduğuna karar vermiştir. Bu, IND’nin puan sistemini, Hollanda’da serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen Türk vatandaşları için bir değerlendirme çerçevesi olarak kullanmasına izin verilmediği anlamına gelir.

Türk vatandaşı mısınız ve serbest meslek sahibi olmak için oturma izni başvurusunda mısınız? Başvurunuzla birlikte gönderdiğiniz iş planında şirketinizin esas Hollandalı ilgisini göstermelisiniz. İş planı, şirketinizin uygun olduğunu göstermelidir. Firmanız serbest piyasa ekonomisinde rekabet edebilmelidir. Şirketiniz Hollanda’daki bir ihtiyaca cevap vermeli ve Hollanda ekonomisine olumlu bir katkıda bulunmalıdır. Şirketiniz, örneğin serbest piyasa ekonomisine ve işgücü piyasasına müdahale edemeyebilir. İş planınız rakamlarla doğrulanmalıdır.

IND, iş planınızın eksiksiz olup olmadığını kontrol eder. Daha sonra, IND iş planınızı Hollanda Kurumsal Ajansına (RVO) gönderir. RVO, Ekonomik İlişkiler Bakanı adına şirketinizin önemli bir Hollanda menfaatine hizmet edip etmediğini değerlendirir. RVO, ek belgeler gerektirebilir. Bu daha sonra IND geçer. Böylece, RVO ile hiçbir bağlantınız yoktur.

İstihdam Hakları:

Türk vatandaşlığınız var mı ve ücretli işte çalışıyor musunuz yoksa serbest meslek sahibi misiniz?

3 yıl sonra, Hollanda işgücü piyasasında serbestsiniz. Bu, Hollanda’da 3 yıl çalıştıktan sonra ücretli işte çalışmak istiyorsanız artık bir çalışma iznine (TWV ) ihtiyacınız olmadığı anlamına gelir.

Türkiye Vatandaşları ve Türk Vatandaşlarının Aile Üyeleri İçin Kalış Amaçları:

Ortaklık Anlaşması uyarınca, Türk vatandaşları ve / veya aileleri aşağıdaki izinlere başvurabilir; Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Ortaklık Anlaşması temelinde ücretli istihdam

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız Ortaklık Anlaşması kapsamında ücretli istihdam için ikamet izni alabilirsiniz:

Hollandalı bir işveren için en az 1 yıl çalıştınız. Bu işveren için çalıştığınız süre boyunca geçerli bir oturma izniniz vardı. Aynı işveren için çalışmaya devam edeceksiniz. Bu oturma iznini alırsanız, bu Hollandalı işveren için çalışmak için çalışma iznine (TWV) ihtiyacınız yoktur.

Başka bir işveren için mi çalışacaksın? Hollanda’da henüz en az 3 yıl çalışmamışsanız, işvereniniz bir çalışan olarak çalışmanıza izin vermek için bir çalışma iznine (TWV) sahip olmalıdır.

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız, bir aile bireyiyle birlikte kaldıktan sonra devam eden ikamet izni için oturma izni alabilirsiniz:

  • Geçici olarak oturma izni olmayan ya da Hollanda vatandaşı olan bir aile üyesiyle kalmak için oturma izni ile en az 3 yıl Hollanda’da yaşıyorsunuz.
  • Asıl oturma izninin geçerlilik süresini uzatma koşullarını karşılıyorsunuz.
  • 3 yıllık evliliğin sona ermesinden sonra iş arayan yıl (Hollanda’da geçen yıl)

Aşağıdaki koşullara sahipseniz, ücretli bir çalışan (iş arayan yıl) olsun ya da olmasın, iş aramak ve yürütmek üzere bir oturma izni alabilirsiniz:

  • En az 3 yıl evliydiniz ya da geçici oturma hakkına sahip olmayan bir kişi ile en az 3 yıl kayıtlı bir iş ortaklığı yaptınız.
  • Evliliğinizin veya kayıtlı ortaklığın sona ermesinden en az 1 yıl önce, eşiniz veya kayıtlı partnerinizle kalmak için oturma izniyle Hollanda’da yaşadınız.
  • 3 yıllık evliliğin sona ermesinden sonra iş arama yılı sonrası ikamet

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız, iş arayan bir yıldan sonra sürekli ikamet izni için oturma izni alabilirsiniz:

  • Artık ücretli bir çalışan (iş arayan yıl) olsun ya da olmasın, iş aramak ve yürütmek için geçici oturma iznine sahipsiniz.
  • Bu oturma izninin geçerliliği süresince ücretli iş bulmuş veya serbest meslek sahibi olarak çalışmaya başlamış bulunmaktasınız.
  • En az 1 yıl daha çalışacaksın.
  • Bir var bağımsız yeterli uzun vadeli gelir.
  • 3 yıllık politika

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız, 3 yıllık bir politika uyarınca ikamet izni alabilirsiniz:

  • Sen bir Türk vatandaşısın.
  • 3 yıldan uzun süredir serbest meslek sahibi olmak için kalmak amacıyla oturma izni almak için prosedürünüzdeydiniz.
  • Halen serbest meslek sahibi olmak için kalış süresine sahip olmak için oturma iznine başvurunuz.
  • Bu ikamet izninin prosedürü içindeyken yasal olarak ikamet ettiniz.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.