Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

İSPANYA VİZESİ

Başvuru yapmadan önce, lütfen ziyaret amacınıza açık olduğunuzdan emin olun. Tüm vize başvuru süreci boyunca sizlere yardımcı olacak bilgileri düzenledik. Ancak vize kategorisi seçiminde size tavsiyede bulunmanıza veya rehberlik etmenize izin verilmez. Çalışmamızın öncelikli olarak doğası gereği, bir vize verilip verilmeyeceğine ve ne kadar süreceğine dair bir sözümüz yok, çünkü burası İspanya Konsolosluğu’nun tamamen ayrıcalığını oluşturuyor.

Türk vatandaşları, Schengen ülkelerindeki vatandaşları için vizesiz seyahat konusunda AB ile devam eden müzakerelerin iyi bir şekilde farkında olduklarını, anlaşmanın neredeyse yerinde olduğunu, ancak Türkiye’de işlerin karmaşıklaştığını ve huzursuzluğun giderilmesine kadar vizesiz seyahatin kabul edilemeyeceğini düşünüyor. Schengen ülkeleri her yıl Türkiye’den çok sayıda İspanya vize başvurusu alıyor.

Türk Vatandaşları İçin Schengen Vizesi (Tekdüzen Schengen vizesi) Nedir?

Schengen vizesi, 90 güne kadar tüm Schengen ülkeleri arasında seyahat etmenizi sağlayan özel bir vize türüdür. Schengen vizesine 25 Schengen ülkesinden herhangi birinde başvurabilir veya yerel VFS merkezinde başvurabilirsiniz. VFS merkezleri hemen hemen tüm büyük metropollerde bulunur. VFS, tüm Schengen ülkeleri için ayrı sayaçlara sahiptir.

İspanya, Avrupa Birliği ve Schengen grubunun üyesidir. İspanya Büyükelçiliği veya Konsolosluğu, Türk vize sahiplerine D tipi İspanya vizesi vermektedir. Bu, sahibinin Schengen ülkelerinde seyahat etmesine izin verildiği anlamına gelir.

İspanya vizesi için sadece Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki İspanyol Konsolosluğu’na başvurabilirsiniz. Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği, masada görebileceğiniz tüm şehirlerden sorumludur. Diğer tüm şehirler için İstanbul’daki İspanyol Konsolosluğu görev başındadır.

Aşağıda verilen bilgiler İspanya vizesi almanıza yardımcı olacak, hangi belgelerin gerekli olduğunu ve ne yapmanız gerektiğini size göstermektedir:

  • Pasaport; (en az 12 ay geçerlilik)
  • Mühürlü bir sabıka kaydı; Bir gün içinde savcılığa götürebilirsiniz. Apostil olarak mühürlenmeli ve hangi ülke için olduğunu söylemelisiniz.
  • Tıbbi rapor; " 2005 yılında yapılan uluslararası sağlık düzenlemesinde sözü edilen halk sağlığı için tehlike arz eden herhangi bir hastalığa sahip değildir " (asla el yazması gerekmemektedir.) Aile hekimi olan İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni düzenleyebilir. Bu belge sizin için. Diğer şehirlerdeki Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden de alabilirsiniz. Aynı günde alabilirsiniz ve bunun için ödeme yapmanız gerekmez.
  • Suç ve tıbbi raporları aldığınızda, yeminli bir tercüman ve noter tasdikli tercümeden de çeviri almanız gerekir. Noter tasdik edildikten sonra tekrar valilikte apostil olarak mühürlenmelisiniz. Artık belgeleriniz yeminli noterlerin sorumluluğundadır, hepsini size geri verecektir. Onları hatırlatmaya devam et, önemli!
  • Bir orijinal öğrenci sertifikası veya diploma / geçici mezuniyet sertifikası
  • İki biyometrik fotoğraf
  • Kimlik tescil belgesi
  • Siz veya ailenizin en az 4.000 TL olan banka hesabından biri. Kişinin dört ay süreyle bir istihdam sertifikası alması gerekiyor.
  • Vize başvuru formunuz İngilizce olarak. Başvuru formunu doğrudan başvurduğunuzda doldurabilirsiniz, ancak size yardımcı olmuyorlar. Bu yüzden Elçiliğe gitmeden önce bunu yapmanızı tavsiye ederiz, form internet ortamında da mevcuttur.
  • Gönderen kuruluşunuz tarafından size verilen EVS Sözleşmeniz ve sağlık sigortanız (AXA).
  • Tüm bu belgelere sahip olduğunuzda, çok fazla fotokopi yapmalısınız, çünkü bazen birden fazla ele sahip olmalısınız.

İspanya vize işleminiz iyi gidiyorsa, bir hafta içinde alabilirsiniz. Ne zaman bittiğinde, bilgileri bir telefon görüşmesiyle alacaksınız. Sonra vizenizi almak için başvurduğunuz Konsolosluk veya Büyükelçiliğe gidebilirsiniz.

Ankara’da Vize Başvurusu İçin Aşağıdaki Kişiler Başvurabilir:

  • Aşağıdaki şehirlerde ikamet eden Türk vatandaşları. Diğer şehirlerde yaşayan vatandaşların İstanbul’daki Genel Konsolosluğuna başvurmaları gerekmektedir.
  • Gürcistan vatandaşları 28 Mart’tan itibaren kısa süreli vizeden (Schengen) muaftır. Uzun süreli vizeler (rezidanslar) için lütfen İstanbul’daki Genel Konsolosluğa başvurun.
  • Azerbaycan vatandaşları (Azerbaycan’da veya Ankara Konsolosluğu bölgesinde).
  • 1 Haziran 2011’den itibaren Irak illerinde yaşayanlar: Dohuk, Erbil, Ninive, Kerkük ve Süleymaniye ( sadece bu beş ilde ). Bu yerlerde ikametgahı belgeleyen bir belge gerekli olacaktır.
  • Türkiye’de geçerli ve yürürlükte olan ve en az 6 ay geçerliliği olan ve Ankara Konsolosluğu’nda ikamet izni bulunanlar.
  • İspanya vize başvurusu süresine veya sayısına bakılmaksızın başvuru ücreti aynı olacaktır. Bu tutar sadece Türk Lirası cinsinden ödenebilir, ABD doları ve Euro kabul edilmeyecektir.
  • Türk özel, hizmet ve diplomatik pasaportlarının 90 güne kadar olan konaklamalarda İspanya vizesi almasına gerek yoktur.
  • Başvurular kişisel olarak yapılmamalı, hiçbir başvuru posta, faks, kurye veya başka yollarla kabul edilmeyecektir. Bir Seyahat Acentesi aracılığıyla başvuru yapmak mümkün değildir.
  • Sadece son 10 yıl içinde verilen pasaportlar geçerli bir seyahat belgesi olarak kabul edilecektir.
  • Türk vatandaşlarına havalimanı transit vizesi gerekmiyor.

İspanyol yasalarına nedeniyle, tüm yabancı uyrukluların İspanyolca tüm belgeleri gerekmektedir. Bazı durumlarda, gerektiğinde, dosya incelendiğinde Türk vatandaşlarına uygulanabilir.

HER ZAMAN KALMAK İÇİN:

  • Tamamlanmış başvuru formu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Pasaport (ve bu durumda, daha eski olanlar) ve fotokopiler
  • Tüm konaklama için seyahat sigortası ve 30.000 € teminat. Sigortalar en az 7 gün geçerli olmalıdır.
  • Konsolosluk Bölümü, yolcuları en az 2 günlük seyahat süresiyle sigorta ettirmelerini tavsiye eder.

SCHENGEN VİZE UYGULAMALARI İÇİN DESTEKLEYİCİ DOKÜMANLARIN LİSTESİ: TURİZM

  • Uçuş / seyahat rezervasyonları veya diğer ulaşım amaçlı taşıma kanıtı
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planı kanıtı
  • Geçim araçlarının kanıtı; Son üç ayda banka hesap ekstresi hesap ekstresi ve düzenli gelir belgesi, örneğin son üç ayın maaş fişleri (veya benzeri)

Aşağıdaki Belgeler Aşağıdaki Kategorilerden Biri İle Sunulacaktır:

Başvuru sahibi istihdam edilmişse:

  • İşverenden mektup ve / veya izin onayı
  • SGK (sosyal güvenlik) tescil belgesi ve SGK “hizmet dökümü"

Başvuru sahibi çiftçi ise; bir tarım odası tarafından verilen çiftçi belgesi

Başvuru sahibi özel bir şirketin sahibi ise; Ticaret odasındaki şirket kaydı ve ticaret sicilinin bülteni, vergi beyannamesi

Başvuran emekli olursa; Emekli maaşı (banka hesap ekstresi veya emekli kitapçığı)

Başvuran öğrenci ise: öğrenci sertifikası (Öğrenci Belgesi)

Başvuru sahibi 18 yaşından küçük / küçükse ve yalnız seyahatte veya yalnızca bir ebeveyn veya yasal vasi ile seyahat ediyorsa; Ailenin noter onaylı ifadesi (seyahat eden veli tek bir ebeveynse veya yalnızca ebeveyn yetkisini elinde tutuyorsa bu koşul geçerli değildir)

VİZE UYGULAMALARI İÇİN DESTEKLEYİCİ DOKÜMANLARIN LİSTESİ: AİLE VE ARKADAŞLARA ZİYARET

  • Uçuş ya da seyahat rezervasyonları ya da amaçlanan ulaşımın diğer kanıtı
  • Geçim araçlarının kanıtı; Son üç ayda banka hesap ekstresi hesap ekstresi ve
  • Düzenli gelir belgesi, örneğin son üç ayın maaş fişleri (veya benzeri)
  • Aile ilişkilerinin varlığının ispatı (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)

Aşağıdaki Belgeler Kategorilerden Biri Tarafından Sunulacaktır:

Başvuru sahibi istihdam edilmişse:

  • İşverenden mektup ve / veya izin onayı
  • SGK (sosyal güvenlik) tescil belgesi + SGK “hizmet dökümü"

Başvuru sahibi çiftçi ise; tarım odası tarafından verilen çiftçi belgesi

Başvuru sahibi özel bir şirketin sahibi veya sahibi ise; Ticaret odasındaki şirket kaydı ve ticaret sicilinin bülteni, vergi beyannamesi.

Başvuran emekli olursa; Emekli maaşı (banka hesap ekstresi veya emekli kitapçığı)

Başvuran öğrenci ise; öğrenci sertifikası (Öğrenci Belgesi)

SCHENGEN VİZE UYGULAMALARI İÇİN DESTEKLEYİCİ BELGELER LİSTESİ: VE / VEYA SCHENGEN BÖLGESİ İLE SÜRÜŞ

  • Şirket üyesi ve UND (karayolu taşımacılık derneği), şirket üyesi ise.
  • Şirket sürücüleri listesi.
  • SGK (sosyal güvenlik) tescil belgesi, SGK “hizmet dökümü" ve sürücü için SGK ödemeler listesi.
  • Ticaret Odası Şirket sicil.
  • C2 sertifikası (ihracat izni).
  • Sürücünün ulusal ve uluslararası ehliyeti.
  • AB’deki bir şirketten davetiye veya iş ortaklığı sertifikası.

VİZE UYGULAMALARI İÇİN DESTEKLEYİCİ DOKÜMANLARIN LİSTESİ: KÜLTÜR VEYA SPOR ETKİNLİKLERİNE VEYA KONFERANSLARA KATILIM

  • Uçuş ya da seyahat rezervasyonları ya da amaçlanan ulaşımın diğer kanıtı.
  • Konaklama kanıtı.
  • Örneğin geçim araçlarının kanıtı:
  • Son üç ayda banka hesap ekstresi hesap ekstresi ve
  • Düzenli gelir belgesi, örneğin son üç ayın maaş fişleri (veya benzeri).

Aşağıdaki Kategorilerden Biri İçin Ziyaretin Amacı İle İlgili Aşağıdaki Belgeler:

Kültürel etkinlikler veya konferanslar için; Etkinliğin organizatöründen veya kültürel hizmet sağlayıcısı tarafından imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir çalışmaya davet.

Spor etkinlikleri için; Spor etkinliğine katılımı doğrulayan spor kulübü / spor federasyonu ya da akreditasyonu, Gönderen spor kulübü veya spor federasyonu sertifikası.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )