Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

İTALYA VİZESİ

İtalya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; bordo pasaport ile İtalya Konsolosluğu’na İtalya vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Schengen vizesi olan kişiler, İtalya gezisini İtalya vizesi ile gerçekleştirebilirler. Uzun vadeli çalışma, oturum vb. amaçlar ile İtalya’yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları İtalya vize başvurusunda bulunmak zorundadır. İtalya Büyükelçiliği’ne vize için müracaat edilir.

Kısa vadeli İtalya vize başvuruları direkt konsolosluk da yapılmamaktadır. Bu durumdan dolayı İtalya vize başvurularını konsolosluk tarafından yetki verilen turizm acentelerine yapmaktadır. İtalya Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerinden biridir. Bu sebeple İtalya Schengen vizesi sahibi vatandaşlar seyahatlerini İtalya’dan başlatmak şartıyla bir diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektedirler.

3 ay süresi içerisinde İtalya’yı ziyaret edecek olan kişiler, İtalya Schengen Vizesi için müracaat etmelidir.

İtalya Schengen Vizesi:

İtalya, 1995 yılında Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında imzalanan dolaşım serbesti hakkı tanıyan Schengen Sözleşmesini imzalamıştır. Schengen Sözleşmesi’nde 26 ülkenin imzası vardır. Bu ülkeler; Belçika, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Lüksemburg, İtalya, Letonya, Fransa, Polonya, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Danimarka, İsveç, İspanya, Malta, Slovenya, Estonya, Hollanda, Finlandiya, Avusturya, Portekiz, Liechtenstein, Litvanya, Norveç ve İsviçre’dir.

İtalya Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

  • İtalya Vize başvuru formunu indirin, tamamen doldurun ve samimiyetle doldurun. İtalya Vize başvuru formunu elektronik olarak da doldurabilir ve daha sonra basılı bir kopyasını yazdırabilirsiniz.
  • Arkalı önlü olmak üzere fotoğraf, hafif bir arka plan ile tam yüz yakalama istenir.
  • Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları – iade tarihinin en az 3 ay boyunca geçerli olmalıdır – gereklidir. Pasaportun en az iki boş sayfası olmalı.
  • Dönüş bileti rezervasyonunuzun bir kopyası. Vize alınmadan önce bilet satın almanız önerilmez – aksi takdirde gerekli değilse,
  • İtalya ve tüm Schengen bölgesi içinde en az 30.000 € ‘luk kapsama alanıyla seyahat sigortasının onaylanması,
  • İtalya ve seyahat planını ziyaret amacını belirten bir kapak mektubu,
  • Uçak bileti rezervasyonu (varsa),
  • Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı).
  • İtalya’daki tüm konaklamanız için konaklama kanıtı.
  • Geçim araçları – Kalma süresi için yeterli finansal araçların kanıtı.

Dışişleri Bakanlığı ve İtalya Uluslararası İşbirliği’ne göre, şu anda bir İtalyan Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna İtalyan Vize başvurusunda bulunulması gereken, yabancı tarafından onaylanması gereken geçim araçlarının gerekli miktarları şunlardır:

  • 5 güne kadar olan konaklamalarda; Toplam miktar 269,60 € / kişi ve 212,81 / iki ve daha fazla kişidir.
  • 6-10 gün arası konaklamalarda; Günlük tutar 44,93 € / kişi ve 26.33 € / iki ve daha fazla kişidir.
  • 11-20 gün konaklamalarda; Toplam tutar 51,64 € / kişi ve 25,82 € / iki ve daha fazla kişi, artı günlük tutar 36.67 € / kişi ve 22.21 € / iki ve daha fazla kişidir.
  • 20 günden fazla konaklamalar için; Toplam tutar 206,58 € / kişi ve 118,79 € / iki ve daha fazla kişi, artı günlük tutar 27.89 € / kişi ve 17.04 / iki ve daha fazla kişidir.

Eğer işe alınmışsa:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 ayın güncel banka ekstresi
  • İşverenden itiraz sertifikası
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR) formu veya gelir kaynağında gelir vergisi beyannamesi

Serbest meslek sahibi olursanız:

  • İşletme lisansınızın bir kopyası
  • En son 6 aylık şirketin banka ekstresi
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR)

Öğrenci ise:

  • Kayıt kanıtı
  • Okuldan veya üniversiteden onay mektubu

Emekli ise:

  • Son 6 ayın emeklilik beyanı

Not: İmzalı başvuru formuna yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik etmeli ve ülkenizdeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.

Gerekli genel belgelerin yanı sıra, İtalya Vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler de eklenmelidir. İtalya Vize Başvurusu’nun en sık amacı için gerekli ek belgeler:

İtalya Turist Schengen Vizesi Ek Gereksinimleri:

  • Mümkünse İtalya’da aile üyelerinden veya sponsordan gelen adres ve telefon numarası ile davetiye mektubu
  • Son 6 ayın banka ekstresi,
  • Pasaport kopyaları.

İtalya İş Amaçlı Vize:

  • Ziyaret edeceğiniz İtalyan firmasından gelen davet mektubu ve ziyaretçilerinizin tarihleri ​​ile birlikte İtalya’daki detaylı adresleri,
  • İş seyahati yapacağınızı belirten işverenden izin verdiğine dair belge,
  • İki şirket arasında daha önceki ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtı sağlanmalıdır.
  • En son 6 ayın banka hesap özeti
  • Mutabakat Belgesinin (Anonim Şirketlere Kayıtlı) Mutabakat Zaptının ve Ana Sözleşmesinin Ticari Lisansı (İlk İhraç Edilmiş ve Halen Taahhüt), Sahiplik / Ortaklık Belgeleri,
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kaldığı süre boyunca masrafları ile ilgili olarak, işveren ya da ortak şirketin mektup ya da davetiyedeki masrafları karşılaması gerekir.

İtalya Tıbbi Amaçlı Vize:

  • Yerel bir sağlık raporu
  • Randevu tarihinizi ve tıbbi durumunuzu teyit eden İtalya’daki hastaneden veya doktordan bir tıbbi tasdik,
  • Tıbbi ücretlerin ödenmesi.

İtalya Kültür, Spor, Film Mürettebatı veya Dini Amaçlı Vize:

  • Yukarıda belirtilen makamlardan, etkinliklerin veya etkinliklerin niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi içeren davetiye mektubu – ziyaret amacı, masraf kapsamı,
  • Başvuru sahiplerinin isimleri (mürettebat üyeleri),
  • İtalya’da kalma süresi,
  • Seyahat güzergahı.

Resmi Heyet Üyeleri için İtalya Vize:

  • Resmi davetiye metni,
  • Başvuru Sahibinin Kimliği
  • İtalya’da yolculuğun amacı (müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar, istişareler)
  • İtalya’da kalma süresi,
  • İtalya’da konaklama yeri.

İtalya Eğitim, Öğretim, Araştırma veya diğer Staj Amaçları için Vize:

  • Derslere katılımı sağlayan bir kayıt sertifikası,
  • Katılma sertifikası veya kurslar katıldı,
  • Mali rızık.

Bir İtalyan vatandaşı eşi / kocası için İtalya Vize:

  • İtalyan vatandaşlığının kanıtı (Kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya İtalyan vatandaşlığı veya vatandaşlığa kabul kararı)
  • İtalyan evlilik cüzdanı
  • İtalyan aile kayıt defteri

İtalya Havaalanı Transit Vize:

  • Transit ülkede vize veya diğer giriş izni,
  • Son varış yeriniz için geçerli vizenizin kopyası.

Reşit Olmayan Çocuklar için İtalya Vize:

  • Ebeveynlerin düzenli gelirlerinin kanıtlanması (belirtilen aylık gelirle iş sözleşmesi veya banka ekstresi veya işletme ruhsatı)
  • Ebeveynlerden noter onaylı seyahat izni (veli seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter onaylı ebeveynlik izni

Not: Anavatandaki İtalya büyükelçiliği / konsolosluğuna başvururken, vasinin veya ebeveynin asgari yaştaki çocuklarına eşlik etmelidir.

İtalya Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:

İtalya Vizesine Her Başvurduğumda Biyometrik Veri (parmak izi) Vermem Gerekiyor Mu?

Parmak izlerin toplanmıştır sonra 59 ay içerisinde gönderilen her uygulama için, olan değil parmak izlerini sağlamak için gerekli. Bu süre geçtikten sonra parmak izleriniz tekrar toplanacak.

San Marino veya Vatikan Şehri’ni Ziyaret Etmek İçin Vizeye İhtiyacım Var Mı?

San Marino ve Vatikan Şehri Schengen anlaşmasını imzalamamış olsa da, Schengen bölgesinin bir parçası sayılıyorlar. İtalya vizeniz varsa San Marino ya da Vatikan için belirli bir vize almanız gerekmemektedir. İtalya’dan girerken sınır kontrolü yapılmadığından, bu mikrostatlardan birine serbestçe seyahat edebilirsiniz.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )