Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

MACARİSTAN VİZESİ

Macaristan’a seyahatinizin amacına bağlı olarak, vesile için uygulanacak farklı vize türleri vardır. Bir ziyarete çıkmayı, çalışmayı ve sürekli olarak orada kalmayı planlıyorsanız, buna göre farklı bir Macaristan Vizesi başvurusu yapmanız gerekecektir.

Macaristan bir şekilde 2007 yılından bu yana Macar Vizesi için başvuruda bulunabilir. Avrupa Birliği Üye Devleti, aynı zamanda Schengen bölgesi üye devlet haline geldi. Macaristan, 2017 yılında olduğu gibi, Macaristan konsolosluklarında ve dünya çapındaki büyükelçiliklerde alınan 263.940 vize başvurusundan toplam 249.393 üniforma Schengen vizesi vermiştir. Vize ret oranı % 5.34 idi.

Macaristan Vize Başvurusu için gerekli belgeler:

Başvuru formunu indirin, tamamen doğru bilgiler ile doldurun. Ayrıca Macaristan Schengen Vize başvuru formunu elektronik olarak doldurabilir ve daha sonra bir basılı kopya yazdırabilirsiniz. Macaristan Vize başvuru formunu nasıl dolduracağınızı öğrenin!

  • Arkalı önlü olmak üzere iki adet fotoğraf gerekiyor. Fotoğraf pasaport formatı olmalıdır.
  • Macaristan vizesi için fotoğraf gereksinimleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları, iade tarihinin en az 3 ay boyunca geçerli olmalıdır ve gereklidir. Pasaportun en az iki boş sayfası olmalı.
  • Dönüş bileti rezervasyonunuzun bir kopyası. Vize alınmadan önce bilet satın almanız tavsiye edilmez. Aksi takdirde ve gerekli değilse
  • Macaristan ve tüm Schengen bölgesinde en az 30.000 € ‘luk teminatın vize sigortasının onaylanması
  • Macaristan ve seyahat planını ziyaret amacını belirten bir kapak mektubu
  • Macaristan’dan giriş ve çıkış bilgilerini belirten tarih ve uçuş numaraları ile uçuş uçak bileti rezervasyonu
  • Macaristan’da istenilen tüm konaklama süresi için Otel Rezervasyonu
  • Medeni durum belgesi (evlilik sertifikası, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı)
  • Geçim araçları – Macaristan’da kalma süresi için yeterli mali araçların kanıtı.

Macaristan vize başvurusu için eğer işe alınmışsanız:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 ayın güncel banka ekstresi
  • İşverenden itiraz sertifikası
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR) formu veya gelir kaynağında gelir vergisi beyannamesi
  • Serbest meslek sahibi olursanız:
  • İşletme lisansınızın bir kopyası
  • En son 6 aylık şirketin banka ekstresi
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR)

Macaristan’da eğer öğrenci iseniz:

  • Kayıt kanıtı
  • Okuldan veya üniversiteden onay mektubu bırakın

Macaristan vize başvurusu için kişi emekli ise; Son 6 ayın emeklilik beyanı

Not: İmzalı başvuru formuna yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik etmeli ve ülkenizdeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.

Gerekli genel belgelerin dışında, Macaristan Vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler de eklenmelidir. Macaristan Vize Başvurusu için gerekli belgelerin listesi:

Macaristan Turist Schengen Vize:

  • Ailenin veya sponsorun adresi ve telefon numarası ile davetiye mektubu – varsa
  • Son 6 aylık banka ekstresi
  • Pasaport kopyaları

Macaristan İş Amaçlı Vize:

  • Ziyaret edeceğiniz Macaristan firmasından davet mektubu ve ziyaretinizin tarihleri ​​ile birlikte detaylı adresleri
  • İş yerinizden iş seyahatinizi belirten / izin veren bir sertifika
  • İki şirket arasında daha önceki ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtı sağlanmalıdır.
  • En son 6 aylık iş bankası bildirimi
  • Mutabakat Belgesinde (Anonim Şirketlerle Kayıtlı) Mutabakat Muhtırası ve Ana Sözleşme Takibi (İlk İhraç ve Mevcut Tahakkuk), Sahiplik / Ortaklık Belgeleri
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kaldığı süre boyunca masrafları ile ilgili olarak, işveren ya da ortak şirketin mektup ya da davetiyedeki masrafları karşılaması gerekir.

Macaristan Tıbbi Amaçlı Vize:

  • Yerel bir sağlık raporu
  • Randevu tarihi ve tıbbi durumunuzu teyit eden Macaristan’daki hastaneden veya doktordan bir tıbbi tasdik
  • Tıbbi ücretlerin ödeme makbuzu

Macaristan Kültür, Spor, Film Mürettebatı veya Dini Amaçlı Vize:

  • Yukarıda belirtilen makamlardan, etkinliklerin veya faaliyetlerin niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi içeren davetiye mektubu, ziyaret amacı ve masraf kapsamı
  • Başvuru sahiplerinin isimleri (mürettebat üyeleri)
  • Kalış süresi
  • Seyahat güzergahı

Macaristan Resmi Heyet Üyeleri için Vize:

  • Resmi davetiye kopyası
  • Başvuru Sahibinin Kimliği
  • Yolculuğun amacı (müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar, istişareler)
  • Kalış süresi
  • Konaklama yeri

Macaristan Eğitim, Eğitim, Araştırma veya diğer Staj Amaçları için Vize:

  • Derslere katılımı sağlayan bir kayıt sertifikası
  • Katılma sertifikası veya kurslara katıldı
  • Finansal varlık

Macaristan Vatandaşının Eşi / Eşi için Macaristan Vize:

  • Macar vatandaşlığının kanıtı (Kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya Macar uyrukluğu veya vatandaşlığa kabul kararı)
  • Macar evlilik cüzdanı
  • Macar aile kayıt defteri

Macaristan Havaalanı Transit Vize:

  • Transit ülkede vize veya diğer giriş izni
  • Son varış yeriniz için geçerli vizenizin kopyası

Küçük Yaştaki Çocuklar İçin Macaristan Vize:

  • Ebeveynlerin düzenli gelirlerinin kanıtlanması (belirtilen aylık gelirle iş sözleşmesi veya banka ekstresi veya işletme ruhsatı)
  • Ebeveynlerden noter onaylı seyahat izni (veli seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter onaylı ebeveynlik izni

Not: Anavatandaki Macaristan elçiliği / konsolosluğuna başvururken, vasi ya da ebeveyn, küçük yaştaki çocuklarına eşlik etmelidir.

Macaristan’da yabancılar için geçici vize uzantısı; Macaristan Schengen vizesine bir uzatma ancak Macaristan’a girişten sonra yeni olguların ve özel nedenlerin ortaya çıktığı istisnai durumlarda mümkündür. Daha fazla bilgi için, lütfen Macaristan’da iken Schengen Vizesi’ni nasıl uzatacağınızı öğrenin.

Not: Güncellenmiş Macaristan Vize başvurusu için gerekli belgelerin tamamını lütfen ülkenizdeki Macaristan Büyükelçiliğine danışın!

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )