Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

MALTA VİZESİ

Malta’ya gitmeden önce, ikamet ettiğiniz ülkedeki Malta elçiliğinde veya Malta’nın temsil sözleşmesi olan başka bir AB Üye Devletinin elçiliğinde Malta vizesi başvurusunda bulunmalısınız. Malta vizesi başvurularının işleme koyulması 15 gün veya daha uzun sürebileceğinden, önceden başvurduğunuzdan emin olun.

Eğer ikamet ettiğiniz ülkede Malta elçiliği yoksa doğrudan Dışişleri Bakanlığı’nda Malta vize başvurusu yapabilirsiniz. Web sitelerinde Malta vize başvuru formu indirilebilmektedir. Bu formu pasaportunuzun fotokopisi ve istenen diğer belgelerle birlikte Polis Komiserine gönderebilirsiniz. Göçmen Polisi size başvurunun onaylanıp onaylanmadığını söyleyen bir beyanname gönderecektir. Başvuru onaylanırsa, Malta’ya gitmeden önce bu mektubu havayolu şirketine sunmalısınız. Varışta Malta vizesi verilecektir.

Malta Vize Başvurusu İçin Gerekli Genel Belgeler:

  • Malta Vize başvuru formunu indirin, tamamen doldurun ve samimiyetle doldurun.
  • Malta Vize başvuru formunu elektronik olarak da doldurabilir ve daha sonra basılı bir kopyasını yazdırabilirsiniz.
  • Arkalı önlü olmak üzere iki adet fotoğraf istenir ve gereklidir.
  • Bir Malta Vize için fotoğraf gereksinimleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları – iade tarihinin en az 3 ay boyunca geçerli olmalıdır – gereklidir. Pasaportun en az iki boş sayfası olmalı.
  • Dönüş bileti rezervasyonunuzun bir kopyası.
  • Vize alınmadan önce bilet satın almanız önerilmez – aksi takdirde gerekli değilse,
  • Malta ve tüm Schengen bölgesindeki en az 30.000 € teminat kapsamındaki sağlık sigortası onayını,
  • Malta ve seyahat planını ziyaret amacını belirten bir vize kapak mektubu,
  • Uçak bileti rezervasyonu (varsa),
  • Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı).
  • Malta’daki tüm konaklamanız için konaklama kanıtı.
  • Geçim araçları – Malta’da kalma süresi için yeterli mali araçların kanıtı.
  • Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan, Malta topraklarına girmek isteyen bir yabancı uyrukluya göre, Malta vizesi için başvururken, Malta Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna, bu süre için 48 € / gün sahibi olmak zorundadır.

Eğer işe alınmışsa:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 ayın güncel banka ekstresi
  • İşverenden itiraz sertifikası
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR) formu veya gelir kaynağında gelir vergisi beyannamesi

Serbest meslek sahibi olursanız:

  • İşletme lisansınızın bir kopyası
  • En son 6 aylık şirketin banka ekstresi
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR)

Öğrenci ise:

  • Kayıt kanıtı
  • Okuldan veya üniversiteden onay mektubu

Emekli ise:

  • Son 6 ayın emeklilik beyanı

Uygunsa:

  • En son 6 aylık emlak kanıtı ile oluşturulan düzenli gelir.

Not: İmzalı başvuru formuna yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik etmeli ve ülkenizdeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.

Gerekli genel belgelerin dışında, Malta Vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler de eklenmelidir.

Malta Vize Başvurusunun En Sık Amacı İçin Gerekli Ek Belgeler:

Malta Turist Schengen Vizesi ek gereksinimleri:

  • Malta’da aile üyelerinden veya sponsordan gelen adres ve telefon numarası ile davetiye mektubu –
  • Son 6 ayın banka ekstresi,
  • Pasaport kopyaları.

Malta İş Amaçlı Vize:

  • Ziyaret edeceğiniz Malta şirketinin davet mektubu ve Malta’daki ayrıntılı adresleri ziyaretinizin tarihleriyle birlikte,
  • İşveren kişinin sizin iş seyahati yapacağınızı belirten ve size izin verdiği bir belge,
  • İki şirket arasında daha önceki ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtı sağlanmalıdır.
  • En son 6 ayın banka hesap özeti
  • Mutabakat Belgesinin (Anonim Şirketlere Kayıtlı) Mutabakat Zaptının ve Ana Sözleşmesinin Ticari Lisansı (İlk İhraç Edilmiş ve Halen Taahhüt), Sahiplik / Ortaklık Belgeleri,
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kaldığı süre boyunca masrafları ile ilgili olarak, işveren ya da ortak şirketin mektup ya da davetiyedeki masrafları karşılaması gerekir.

Malta Tıbbi Amaçlı Vize:

  • Yerel bir sağlık raporu
  • Randevu tarihinizi ve tıbbi durumunuzu teyit eden Malta’daki hastaneden veya doktordan bir tıbbi tasdik,
  • Tıbbi ücretlerin ödenmesi.

Malta Kültür, Spor, Film Mürettebatı veya Dini Amaçlı Vize:

  • Yukarıda belirtilen makamlardan, etkinliklerin veya etkinliklerin niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi içeren davetiye mektubu – ziyaret amacı, masraf kapsamı,
  • Başvuru sahiplerinin isimleri (mürettebat üyeleri),
  • Malta’da kalma süresi,
  • Seyahat güzergahı.

Resmi Heyet Üyeleri için Malta Vize:

  • Resmi davetiye metni,
  • Başvuru Sahibinin Kimliği
  • Malta’da yolculuğun amacı (müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar, istişareler)
  • Malta’da kalma süresi,
  • Malta’da konaklama yeri.

Çalışma, Eğitim, Araştırma veya diğer Staj Amaçları için Malta Vize:

  • Derslere katılımı sağlayan bir kayıt sertifikası,
  • Katılma sertifikası veya kurslar katıldı belgesi,
  • Mali rızık geliri.

Malta vatandaşı eşi / kocası için Malta vize:

  • Malta vatandaşlığının ispatı (Kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya Malta vatandaşlığı veya vatandaşlığa kabul kararı)
  • Malta evlilik cüzdanı
  • Malta aile kayıt defteri

Malta Havaalanı Transit Vize:

  • Transit ülkede vize veya diğer giriş izni belgesi,
  • Son varış yeriniz için geçerli vizenizin kopyası.

Reşit Olmayan Çocuklar için Malta Vize:

  • Ebeveynlerin düzenli gelirlerinin kanıtlanması (belirtilen aylık gelirle iş sözleşmesi veya banka ekstresi veya işletme ruhsatı)
  • Ebeveynlerden noter onaylı seyahat izni (veli seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter onaylı ebeveynlik izni

Not: Vatan ülkesinde Malta elçiliği / konsolosluğuna başvururken, vasi ya da ebeveyn küçük yaştaki çocuklarına eşlik etmelidir.

Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )