Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

PORTEKİZ VİZESİ

Plajlar Portekiz’e bir gezi planlamak için yeterince iyi bir neden değilse, sadece renkli Pena Sarayı’nı, canlı Lizbon’u, Sintra kafelerini ve Portekiz’in sunduğu her şeyi düşünün. Portekiz küçük bir sahil ülkesi olabilir ama burada tatilinizin her gününü keşfedecek yeni bir şey var. Portekiz’deyken, Viana do Castelo sokaklarında dev bir geçit töreni geçtiğini bilebildiğini biliyor muydun? Ancak bütün bu harikaları görmek için Portekiz için bir Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Portekiz’e direkt uçuş bulmak zor olsa da, Hindistan’ın metropol şehirleri ile Lizbon, Faro veya Porto arasında uçuşları kolayca bulabilirsiniz. Alternatif olarak, Portekiz’den önce İspanya’yı ziyaret ediyorsanız, bir otobüse atlayabilirsiniz. Portekiz’in kuzey kesimini ziyaret etmek için en iyi zaman Haziran ile Eylül ayları arasındadır, ancak Lizbon’un şehir yarasını ve Güney Portekiz’in sunduğu her şeyi keşfetmek istiyorsanız, Mart-Mayıs ayları arasında ya da Aralık-Ocak ayları arasında bir gezi planlayın.

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz seyahatinizin amacına bağlı olarak uygulanacak farklı vize türleri vardır. İster bir ziyarete çıkmayı, isterse çalışma ya da çalışma yapmayı planlıyorsanız ve Portekiz’de kalıcı olarak kalıyorsanız, buna göre farklı bir Portekizce Schengen Vizesi’ne başvurmanız gerekecektir. 1995’ten beri Portekiz Schengen Vize için, bir AB Ülke Devleti olarak Portekiz de Schengen Bölgesi’nin bir üyesi haline geldi.

Portekiz, Avroyu resmi para birimi olarak kullanmaktadır ve 26 Schengen ülkesinin bir parçasıdır. Dolayısıyla, diğer 25 Schengen ülkesinden birine aitseniz, herhangi bir evrak gerektirmeden herhangi bir zamanda Portekiz’i ziyaret edebilirsiniz. Ancak, bir Hint pasaportu tuttuğunuzda, bir Schengen vizesine başvurmanız gerekecektir. Eğer başka bir Schengen ülkesi tarafından verilen geçerli bir Schengen vizesi almışsanız, Hindistan vatandaşı için ayrı bir Portekiz vizesi başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur.

Bir Schengen vizesi genellikle altı ay boyunca geçerlidir ve bir turistin Schengen ülkelerinden birinde 90 güne kadar bir süre kalmasına izin verir. Ancak, Portekiz vizesi başvurusunda bulunduğunuz hangi konsolosluğa dikkat etmeniz gerekir. Portekiz’de sadece turne yapmayı planlıyorsanız veya tatilinizi Portekiz’de geçiriyorsanız, Portekiz konsolosluğundaki Schengen vizesine başvurmalısınız.

Aynı zamanda Avrupa çapında bir gezi planlamanız ve her ülkede aynı sayıda gün geçirmeniz de olabilir. Bu durumda, seyahat planınızdaki ilk ülkenin konsolosluğundaki Schengen vizesi için başvuruda bulunmalısınız. Böylece, batıdan doğuya giderseniz ve Lizbon ziyaret edeceğiniz ilk şehir ise, Portekiz için bir Schengen vizesine başvurmalısınız.

PORTEKİZ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Turist Vizesi:

  • 2 vesikalık fotoğraf eklenmelidir; fotoğraf pasaport formatında olmalıdır. Hafif bir arka plan ile son bir tam yüz görünmelidir.
  • Geçerli olan pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları
  • İade tarihinin en az 3 ay boyunca geçerli olmalıdır, gereklidir.
  • Pasaportun en az iki boş sayfası olmalı.
  • Dönüş bileti rezervasyonunuzun bir kopyası. Portekiz vizesi alınmadan önce bilet satın almanız tavsiye edilmez.
  • Portekiz ve seyahat planını ziyaret amacını belirten bir mektup
  • Portekiz’den giriş ve çıkış belirten tarihler ve uçuş numaraları ile Rezervasyonlu Uçuş Programı
  • Portekiz’de planlanan tüm konaklama süresi için Otel Rezervasyonu
  • Medeni durum belgesi (evlilik sertifikası, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı)
  • Geçim araçları – Portekiz’de kalma süresi için yeterli mali araçların kanıtı.

Eğer İşe Alınmışsa:

  • İş sözleşmesi
  • Son 6 ayın güncel banka ekstresi
  • İşverenden itiraz sertifikası
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR) formu veya gelir kaynağında gelir vergisi beyannamesi

Serbest meslek sahibi olursanız:

  • İşletme lisansınızın bir kopyası
  • En son 6 aylık şirketin banka ekstresi
  • Gelir Vergisi İadesi (ITR)

Öğrenci ise:

  • Kayıt kanıtı
  • Okuldan veya üniversiteden onay mektubu

Emekli ise:

  • Son 6 ayın emeklilik beyanı

Not: İmzalı başvuru formuna yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik etmeli ve ülkenizdeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.

Gerekli genel belgelerin dışında, Portekizce Vize başvurunuzun amacına bağlı olarak ek belgeler de eklenmelidir.

Portekiz Vize Başvurusu’nun en sık amacı için gerekli olan ek belgelerin listesi:

Portekiz Turist / Ziyaretçi Vizesi:

  • Portekiz’de ailenizden veya arkadaşlarınızdan adres ve telefon numarası içeren davetiye mektubu – varsa
  • Son 6 aylık banka ekstresi
  • Pasaport kopyaları

Portekiz Vizesi İş Amaçlı:

  • Ziyaret edeceğiniz Portekiz firmasından davet mektubu ve ziyaretinizin tarihleri ​​ile birlikte detaylı adresleri
  • İş yerinizden iş seyahatinizi belirten / izin veren bir sertifika
  • İki şirket arasında daha önceki ticaret ilişkileri varsa, bu tür olayların kanıtı sağlanmalıdır.
  • En son 6 aylık iş bankası bildirimi
  • Mutabakat Belgesinde (Anonim Şirketlerle Kayıtlı) Mutabakat Muhtırası ve Ana Sözleşme Takibi (İlk İhraç ve Mevcut Tahakkuk), Sahiplik / Ortaklık Belgeleri
  • Başvuru sahibinin Schengen bölgesinde kaldığı süre boyunca masrafları ile ilgili olarak, işveren ya da ortak şirketin mektup ya da davetiyedeki masrafları karşılaması gerekir.

Portekiz Tıbbi Amaçlı Vize:

  • Yerel bir sağlık raporu
  • Randevu tarihinizi ve tıbbi durumunuzu teyit eden Portekiz’deki hastane veya doktordan tıbbi onaylama.
  • Tıbbi ücretlerin ödeme makbuzu

Portekiz Kültürel, Spor, Film Mürettebatı veya Dini Amaçlı Vize:

  • Yukarıda belirtilen makamlardan, etkinliklerin veya faaliyetlerin niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi içeren davetiye mektubu – ziyaret amacı, masraf kapsamı
  • Başvuru sahiplerinin isimleri (mürettebat üyeleri)
  • Kalış süresi
  • Seyahat güzergahı
  • Resmi Heyet Üyeleri için Portekiz Vize:
  • Resmi davetiye kopyası
  • Başvuru Sahibinin Kimliği
  • Yolculuğun amacı (müzakereler, toplantılar, hükümetler arası organizasyonlar, istişareler)
  • Kalış süresi
  • Konaklama yeri

Portekiz Çalışma, Eğitim, Araştırma veya diğer Staj Amaçları için Vize:

  • Derslere katılımı sağlayan bir kayıt sertifikası
  • Katılma sertifikası veya kurslara katıldı
  • Finansal varlık

Portekiz Vatandaşının Eşi / Karı için Portekiz Vizesi:

  • Portekiz vatandaşlığının kanıtı (Kimlik kartı veya konsolosluk kartı veya Portekiz vatandaşlığı veya vatandaşlığa kabul kararı)
  • Portekizli evlilik cüzdanı
  • Portekizli aile kayıt defteri

Portekiz Havaalanı Transit Vize:

  • Transit ülkede vize veya diğer giriş izni
  • Son varış yeriniz için geçerli vizenizin kopyası

Küçük Yaştaki Çocuklar İçin Portekiz Vizesi:

  • Ebeveynlerin düzenli gelirlerinin kanıtlanması (belirtilen aylık gelirle iş sözleşmesi veya banka ekstresi veya işletme ruhsatı)
  • Ebeveynlerden noter onaylı seyahat izni (veli seyahat izni)
  • Bir ebeveyn başka bir ülkede yaşıyorsa – noter onaylı ebeveynlik izni

Not: Anavatandaki Portekiz büyükelçiliği / konsolosluğuna başvururken, vasinin veya ebeveynin asgari yaştaki çocuklarına eşlik etmelidir.

Schengen Vizemi Portekiz’de Uzatabilir Miyim?

Evet, Portekiz Schengen vizenizi uzatabilirsiniz, ancak sadece Portekiz’e girdikten sonra yeni gerçekler ve özel sebeplerin ortaya çıktığı istisnai durumlarda olabilir.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )