Online Vize Başvurusu

İletişim Numaramız
Çalışma Günleri

Paz-Cts: 09.00-19.30

YUNANİSTAN VİZESİ

Yunanistan, Avrupa Birliği’nin bir üyesi ve Schengen Antlaşması’nın bir parçasıdır. Bu iki kapasite, Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen yabancı vatandaşlar için Yunanistan vizesi şartlarını belirlemektedir.

Schengen Bölgesi’nin bir veya birkaç ülkesini ziyaret ettiğinizde bir Schengen vizesi gereklidir (örn. Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İtalya, Yunanistan, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç) , İsviçre, Polonya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Malta, Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan. Schengen ülkelerindeki toplam kalış süreniz, ilk giriş tarihinden itibaren 6 ay içinde 90 günü geçemez.

  • Türk vatandaşlarının Yunanistan’ı ziyaret etmek için vize almaları gerekir (diplomatik, hizmet ve özel (yeşil) pasaportlar hariç)
  • İzmir, Ankara Bodrum, Antalya ve Edirne’deki Yunanistan Vize Başvuru Merkezlerinde Schengen vizesine başvurmanız gerekmektedir:
  • Ana hedefiniz (en uzun zamanı harcayacağınız Schengen ülkesi) Yunanistan veya aynı günlerde birkaç Schengen ülkesinde harcıyorsunuz, ancak Yunanistan Schengen Bölgesi’ne ilk girişiniz. Kısa Konaklama Vize Başvuruları VFS Küresel Vize Başvuru Merkezlerine gönderilebilir;

Başvuranlar: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van ve Yozgat başvurularını Ankara’ya sunar. Vize Başvuru Merkezleridir.

  • Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak’ta ikamet eden adaylar başvurularını İzmir, Bodrum ve Antalya Vize Başvuru Merkezlerine ibraz etmek zorundadırlar.
  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de ikamet eden adaylar başvurularını Edirne Vize Başvurusu’na ibraz etmek zorundadırlar.
  • Unutmayın, başvuru oturma izni kim Türk vatandaşı değil, ayrılış tarihinden en az 6 ay önce geçerli olmalıdır.

Aşağıdaki Yunan Konsolosluk Makamları için VISA başvuruları sadece randevu ile kabul edilecektir (Resmi amaçlar için seyahat ederken Diplomatik, Hizmet ve Resmi Pasaportlar hariç tutulmuştur).

Yunanistan Schengen Vize Şartları

Turist Yunanistan vizesi:

  • Geçerli bir pasaport veya Seyahat belgesi.
  • Pasaportun önceki 10 yıl içerisinde düzenlendiğini, pasaportunuzun Schengen Bölgesi’nden çıktığınız tarihten itibaren en az üç (3) ay boyunca geçerli olacağını unutmayın.
  • Geçerli bir Alien Resident Card veya ABD’ye vize.
  • Tamamlanmış ve imzalanmış Yunanistan vize başvuru formu.
  • Başvuru formuna yapıştırılması gereken bir vesikalık fotoğraf. Zımbalı fotoğraflarla yapılan başvurular reddedilecektir.
  • Son 3 ay için banka ve kredi kartı ekstresi.
  • Son 2 yıldır W-2 formları.
  • Kapalı seyahat tarihleri ​​ile resmi seyahat programı.
  • Seyahat Sigortası, Yunanistan’da ve Schengen Bölgesi’nde tıbbi bir acil durum ve ülkesine geri gönderilmeniz durumunda karşılandığınızı belirten (asgari 30.000 € teminat).
  • Grup rezervasyonlarında otel rezervasyonları veya katılım kanıtı.

Çalışanlar için:

  • İşverenin pozisyonunu belirten referans mektubu ve aylık veya yıllık maaş
  • Serbest meslek sahibi kişiler için:
  • İş yaptığınız bankadan, şirketin iyi durumda olduğunu belirten bir mektup gönderin.

F1 vizesiyle yabancı öğrenciler için: Eğitim kurumundan (okul / kolej / üniversite) referans mektubunuz, iyi durumda olduğunuzu, büyük ve mezuniyetinizin beklenen tarihini belirtir.

Davet Edilirse; Bir arkadaşınız veya ailenizden biri tarafından davet edildiysen, aşağıdakileri göndermelisiniz. Sizi davet eden ve Yunanistan’da uygun Yetkililer tarafından noter onaylı kişi tarafından imzalanmış bir davet mektubu olması gerekir.

İş amaçlı seyahat; Eğer iş için seyahat ediyorsanız, iş referanslarını göndermelisiniz.

Yunan vatandaşı ile evli iseniz Schengen vizesine başvurmanız gerekiyorsa;

  • Geçerli bir pasaport veya Seyahat belgesi gereklidir.
  • Pasaportun önceki 10 yıl içerisinde düzenlendiğini, pasaportunuzun Schengen Bölgesi’nden çıktığınız tarihten itibaren en az üç (3) ay boyunca geçerli olacağını unutmayın.
  • Geçerli bir Alien Resident Card veya ABD’ye vize.
  • Tamamlanmış ve imzalanmış vize başvuru formu.
  • Evlilik sertifikası.
  • Eşin bir ülke vatandaşı olduğunun kanıtı (AB pasaportu ya da kimlik kartı).

Yunanistan Schengen Vize Ücreti ve Ödeme Yöntemleri:

ABD’deki Yunan Konsolosluk Makamları sadece nakit ve para emirlerini kabul etmektedir. Yunanistan Schengen Vize Ücreti güncellenme tarihine göre değişmektedir.

  • Vize, ülke vatandaşlarının tüm eşlerine ücretsiz olarak verilir.
  • Yunanistan Konsolosluk Ofisi, yukarıda belirtilenlere ek olarak, daha fazla belge talep etme hakkını saklı tutar.
  • Başvuru sahibi, yukarıdaki orijinal belgelerin bir dizi fotokopisini sağlamalıdır.
  • Tüm vize başvuruları, başvurularını seyahatlerinden en az iki hafta önce ibraz etmek için şahsen görünmelidir.
  • Vize onaylandıktan ve verildikten sonra, sadece postaneden (FEDEX, UPS, DHL vb.) Ön ödemeli bir açık zarf sağlamanız durumunda pasaportunuzu rezidansa postalayabiliriz.
  • Küçük çocuklar kendi vizelerine başvuramazlar. Her iki ebeveyn de rızasını şahsen vermek zorundadır.

Yunanistan Vize Başvuru Koşulları, ABD Vatandaşlığı ve ABD Pasaport Sahipleri için Ücret ve Yönergeleri

ABD Vatandaşlık sahiplerinin; Bir ABD vatandaşlığı sahibi olarak, bir Yunanistan Schengen Vizesi’ne başvurmanıza gerek yoktur! ABD pasaportunuzun planlanan Amerika Birleşik Devletleri’ne dönüşünden en az 3 ay sonra geçerli olması koşuluyla, Yunanistan’a ve Schengen Bölgesi’nin diğer tüm üyelerine vizesiz olarak 90 güne kadar turist veya iş amaçlı seyahat edebilirsiniz.

Yunanistan’da kalış süresi ve dönüş havayolu bileti için yeterli paranın kanıtına ihtiyacınız var. Genel olarak, mali yeterliliğinizi kanıtlamak için birçok tanınmış yol vardır:

  • Finansal hareketlerinizi gösteren kişisel bir banka ekstresi (en geç 3 aydır)
  • Kredi kartı
  • Nakit
  • Gezgin çekleri
  • Ödeme fişleri
  • Çalıştığını gösteren belge
  • Kaldığınız süre boyunca masraflarınızı karşılamak için sponsorun hazır bulunurluğunu kanıtlamak için destekleyici belge
  • Ön ödemeli konaklama kanıtı
  • Özel konut konaklama hakkında belge
  • Ön ödemeli taşıma kanıtı
  • Diğer; Avrupa Komisyonu iletişim kurarken, 24 Aralık 2007 tarihinden beri, 3021/22/10-f sayılı Ortak Bakanlar Kurulu Kararı ile tüm yabancı uyruklular, 50 € / gün ve asgari toplam 300 € / konaklama miktarına sahip olmak zorundadır. 5 güne kadar.
  • Not: Normal miktarın % 50’sine indirgenmek, küçük çocuklar için de geçerlidir.

ABD Resmi ve Diplomatik pasaport sahipleri;

  • ABD Resmi ve Diplomatik pasaport sahiplerinin varıştan önce bir Yunanistan Schengen Vizesi almaları gerekmektedir. Vizesiz Yunanistan’a girilmesine izin verilmez.
  • ABD Daimi İkamet Kartı veya ABD vize sahipleri
  • ABD Daimi İkametgah Kartı veya ABD vizesi sahibi iseniz, Yunanistan’a yapacağınız ziyaret ile bağlantılı olan Yunanistan Schengen Vize için başvuruda bulunmanız gerekir, çünkü farklı vizeler mevcuttur ve seyahatiniz için özel olarak tasarlanmıştır. Daha fazla bilgi için ABD’deki ilgili Yunan Konsolosluğu ile de iletişime geçebilirsiniz.

Not: Burada yazan bilgiler vize işlemleri için genel olarak istenilen belgelerdir. Güncellenmiş olarak istenilen belgeler için Konsolosluğa başvurunuz.

Şimdi Randevu Oluştur

Online vize işlemleri için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli.

“Yurtdışına çıkış işlemleri için en önemli işin başında gelen vize çıkarma işlemimi sorunsuz şekilde bitmesini sağlayan ekibe teşekkürlerimi iletiyorum. İyiki varsınız. . ”

Gencer Çetin

( Kanada Öğrenci Vizesi )